Marko je osnovao humanitarnu organizaciju: Desetočlanoj porodici iz Titela obezbeđen krov nad glavom

Pripadnik Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata pokrenuo je i projekat "Kuke dobrote" na koje ljudi ostavljaju stvari koje im nisu potrebne, a koje drugima mogu da koriste

  • 0
Pomoć, porodica, Titel

Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Marko Kuzmanov, pripadnik Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), pre četiri godine osnovao je humanitarnu organizaciju "Biti human nije teško", kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Njegova organizacija funkcioniše putem Fejsbuka, a za pomoć može da joj se obrati svako ko se nađe u nevolji. Član je i Udruženja građana Novi Sad, sa kojima je, takođe, učestvovao u više akcija humanitarnog karaktera.

Zapaženije akcije ovog udruženja su pružanje pomoći desetočlanoj porodici iz Titela, majci sa devetoro dece, kada im je obezbeđen krov nad glavom, kao i "Kuke dobrote" na koje su meštani ostavljali stvari koje im nisu potrebne, a koje su drugima bile od koristi.

Članovi humanitarnog udruženja "Biti human nije teško" volontirali su i pomagali najstarijim sugrađanima, tako što su im donosili neophodne namirnice tokom vanrednog stanja koje je na teritoriji Srbije bilo proglašeno zbog epidemije korona virusa.

Takođe, svi iz organizacije redovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Video: Samohranom ocu i njegovoj deci učenici Medicinske škole na Zvezdari poklonili preko potrebne stvari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA