≫ 

Srpski grad pre skoro 2 meseca ukinuo vanrednu situaciju, sad je opet proglasio: Hitne mere na snazi

U poslednjih nekoliko dana konstatovan je značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom kovid-19

  • 4
Prokuplje, korona virus Foto: Wikimedia/Miljan Simonović, Pixabay

U Prokuplju je danas proglašena vanredna situacija zbog, kako je obrazloženo u odluci Kriznog štaba, značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih korona virusom. Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

Procena Kriznog štaba je da je, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, neophodno donošenje vanrednih operativnih mera zaštite.

O sprovođenju ove odluke staraće se Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, a odluka će odmah biti dostavljena Okružnom štabu za vanredne situacije Topličkog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije - Sektoru za vanredne situacije, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja - stoji u obrazloženju Odluke o uvođenju vanredne situacije.

Dalje se navodi da će se o sprovođenju ove odluke starati Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je gradonačelniku grada Prokuplja predloženo da se na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije proglasi vanredna situacija u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji grada Prokuplja.

Kako je rečeno na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, u poslednjih nekoliko dana konstatovan je značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom kovid-19. U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih mera koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja.

- Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena - kaže se u saopštenju.

Podsetimo, Prokuplje je vanrednu situaciju zbog epidemije korona virusa ukinulo 31. avgusta.

Video: Vakcina protiv streptokokne pneumonije ne štiti od Kovida ali starije čuva od smrtnog ishoda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    20. oktobar 2020 | 13:25

    A koliko imamo pacijenata na onkologiji?? Epidemija raka, i nikog to izgleda vise ne zanima.. Koliko imamo drugih bolesti?? Ovo je slom zdravstvenog sistema u smislu licemerluka. Kao ubiše se spašavajući svet od neke korone a za daleko opasnije bolesti ih bas briga. Ili se bar o njima ne govori u javnosti. Gde je tu bila preventiva...? Gde je bila neka manje gorda i sujetna lekarska glava pa da izadje u javnost zbog daleko opasnijih bolesti i da kaže.. Ej stanite.. Ne jedite ovo, promenite način života, ne radite to i to, pa da ga drzava podrzi u tome, i da se to zaista sprovodi kao mere u doba korone. Ali mi smo mali. Ne mozemo da se odupremo. Ovo je interes svetskih moćnika.. Bave se kao koronom.. Umire se i od toga.. Nije sporno... Ali smešna je u odnosu na druge stvari.. I oni nas kao spašavaju.. A zapravo, ovo je ko zna koja svetska igrarija, sprdačina, bezobrazluk i licemerluk. Kao Bil Gejts neki samozvani filantrop... Ajde.. Sta je on konkretno uradio do sad da bi bio merodavan da se bavi ovim?? Koju je bolest eliminisao do sad, da bi mu se dao ovoliki medijski prostor???

  • Petar

    20. oktobar 2020 | 13:48

    Lokalni mediji su objavili juče da u bolnici u Prokuplju leži tri pacijenta obolela od korone,Jel to broj zbog kog se proglašava vanredno stanje, ili je neko krio prave podatke?

  • Bik

    20. oktobar 2020 | 13:04

    Zato mi u Valjevu cepamo vanrednu situaciju i posle nove godine, nema odmora, nema predaje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA