Deda Laza ima 90 godina i šmeker je TikToka: Ovako savetuje mlade fanove, ima i poruke za "hejtere"

Kako da osvojite devojku koja vam se dopada, kako da se zaštitite od korone, ali i šta morate da uradite da biste imali lep i dug život... Sve su to pitanja na koja deka Laza ima odgovore

  • 4
Deda Lazar Mitrović Printskrin: TikTok/Deda Lazar

"Ja sam deda Lazar. Imam 90 godina. Delim savete za dug i srećan život", rečenice su koje je malo ko mogao da očekuje na društvenoj mreži TikTok, čiji su korisnici uglavnom mladi ljudi, srednjoškolci i studenti.

Ipak, deda Lazu ni u 10. deceniji života, godine nisu sprečile da postane popularan na internetu i svoju životnu mudrost podeli sa mladima. Beograđanin Lazar Mitrović, rođen 1930. godine postao je zvezda TikToka, a trenutno ovog vedrog i živahnog deku prati više od 20.000 ljudi na ovoj društvenoj mreži.

Kako da osvojite devojku koja vam se dopada, kako da se zaštitite od korone, ali i šta morate da uradite da biste imali lep i dug život... Sve su to pitanja na koja deka Laza ima odgovore i tu je da svojim kratkim, simpatičnim videima i pomogne.

A sve je počelo početkom septembra ove godine, kada je Lazar snimio prvi video i objavio ga na TikToku. U razgovoru za naš portal ispričao je zašto se našao na ovoj društvenoj mreži, a najpre nam se zahvalio na interesovanju.

Deda Lazar Mitrović Prošlog meseca proslavio 90. rođendan, Printskrin: TikTok/Deda Lazar

- Otkako je moj unuk otišao da studira u inostranstvo, pre nekih 7 godina, počeo sam da koristim mobilni telefon kako bismo mogli da stupimo u kontakt. Prvobitno sam naučio kako da koristim aplikacije za čitanje novina preko interneta jer mi je to bilo jako interesantno. Imam i aplikaciju za Telegraf. Kao što sam i pokazao na svom TikToku, imam i spravu koja mi olakšava držanje telefona kad čitam - objašnjava nam deka Laza koji je u jednom od svojih prvih videa ispričao da mora da se sačuva dok se njegov unuk ne bude oženio, da bi mogao da mu bude na svadbi.

A za TikTok, mrežu na kojoj mladi objavljuju kratke video snimke najrazličitijeg sadržaja, čuo je, kaže, u komšiluku.

- Tokom ove godine sam počeo da koristim TikTok jer sam čuo u komšiluku da je jako popularan i jednostavan za korišćenje i snimanje. Tu želim da podelim sve savete koje imam o tome kako živeti dug i srećan život. Jako mi je drago da se ljudima to dopalo i stiže mi puno pitanja na koja rado odgovaram - priča ovaj vitalni deka.

@dedalazar##90godina ##vojska ##pre70 ##uspomene ##jugoslavija ##deda ##balkan ##foryou ##fyp♬ original sound - Deda Lazar

A pitanja su uglavnom slična: koja je tajna dugog života i kako osvojiti osobu koja vam se sviđa.

- Budi uporan, ljubav uvek pobeđuje, ne odustaj - jedan je od Lazinih saveta mladom tiktokeru kojeg muče ljubavni jadi.

Savetuje deda Laza i da treba biti umeren u svemu, osim kad je ljubav u pitanju.

- Ljubavi se ne odričite ni u 70., ni u 90. godini - poručuje deka.

Za zdrav i dug život potrebno je vežbati, ustajati rano, zdravo se hraniti, ali i, kako smatra Laza, popiti po koju "ljutu".

- Živeti uredno, normalno, što se tiče ishrane i higijene, ustajati rano ujutru, raditi vežbe, leći uveče ranije, i sipati ujutru jedno žestoko piće - rakiju od 40 stepeni jer poboljšava i potenciju. Pokušaću da nađem partnerku da se uverim da li je to stvarno tako - šali se Laza.

U jednom od svojih videa savetuje svoje fanove, kako naziva ljude koji ga prate, kako da se zaštite od korone.

- Nosite masku i izbegavajte komšinice koje vam se udvaraju - jedan je od njegovih duhovitih saveta.

@dedalazar##komsinica ##udvaranje ##deda ##90godina ##ljubav ##necujem ##balkan ##srbija ##foryou ##gluv♬ original sound - Deda Lazar

S obzirom na to da se na svakoj društvenoj mreži nađu i oni koji ne podržavaju rad ostalih korisnika, Lazar Mitrović se suočio i sa takozvanim "hejterima", onima koji kad-kad ostave neki negativan komentar ispod njegovog snimka. A deka Laza ima i poruku za njih.

- Hejteri, gubite vreme na mržnju, ono što vam treba, to je ljubav. Sa lošim ljudima ne stupam ni u kakav konflikt. Imam puno ljubavi prema dobrim ljudima - poručuje on.

13 braće i sestara, majka udovica sa 43

Kako Lazar Mitrović priča za Telegraf.rs, njegov život nije bio lak, ali je, ipak, bio lep. U Drugom svetskom ratu je bio dete, imao je 13 godina, a bio je među 13 braće i sestara.

U Drugom svetskom ratu sam bio dete, ali sam radio kao kočijaš i nosio ugalj jer je moja majka ostala udovica kada je imala 43 godine, pa smo svi radili po nešto. Dok sam odrastao u velikoj porodici, bilo je lepo i lako. Ali bilo je to drugačije i jednostavnije vreme nego danas - kaže Laza za naš portal.

Imao je 4 sestre i 8 brata, a kasnije je dobio dve ćerke. Jedna je doktorka, a druga pravnica, a Laza ističe da ništa nije lepše nego imati decu.

@dedalazar##porodica ##brat ##sestra ##otac ##majka ##mama ##fotografija ##uspomene ##deda ##90godina ##balkan ##srbija ##foryou ##fyp♬ original sound - Deda Lazar

- Supruga mi, nažalost, nije više živa - kaže deka Lazar i najavljuje da će uskoro snimiti i jedan video o njoj.

- Pokušaću da naučim da koristim još neke društvene mreže, ali za sada mi se najviše sviđa ova jer je jednostavna. Nije teško snaći se sa novim tehnologijama ako čovek ima volju i radoznalost i nikada nije kasno naučiti nešto novo - kaže nam ovaj simpatični deka.

Iako se životni vek čoveka ne može isplanirati, deda Laza sada čeka da dobije praunuke i smatra da će poživeti do 100. godine, što mu mi iskreno i želimo.

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA