≫ 

Vučić zabrinut zbog skoka zaraženih: "Kada bude zauzeto sto kreveta dnevno, mi smo za 20 dana puni"

Predsednik očekuje da se da se epidemiološka situacija pogorša

  • 56
Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da strahuje od toga da bi kroz 20 dana bolnički kapaciteti mogli biti popunjeni.

On je na večerašnjoj konferenciji za medije na pitanje o tome da li ga brinu brojke, te povećanje broja zaraženih korona virusom u zemlji, odgovorio potvrdno.

Brinu me, veoma me brinu. Radimo ubrzano, pregovaramo o dobijanju vakcina, sa svima na Zapadu, sa Nemcima, Amerikancima, Englezima, sa Rusima, Kinezima... Bez vakcine to ne možemo da rešimo. Uništiće nam ekonomiju, bukvalno će nas pojesti - ocenio je.

Osvrćući se na današnje podatke u vezi sa promenama za poslednja 24 časa, dalje je kazao kako ovim tempom korona preti da popuni bolnice u skorom roku.

- Kad pogledate današnje brojeve, 84 je hospitalizovano, 40 je otpušteno, dakle samo danas imamo 45 novih kreveta zauzeto. Ti brojevi će se povećavati, nažalost.

Kada budete imali sto novih kreveta zauzeto dnevno, mi smo za 20 dana puni. Srećom, dolaze nove bolnice, ali ako budemo imali po dve i tri hiljade više, 1.200 koliko su imali Hrvati, to je onda užas.

Vučić je komentarisao i kako je bio neprijatno iznenađen kada je video koliko je ljudi protiv vakcina.

Video: Predrag Kon priznao da je pisao Ani Brnabić zbog održavanja derbija u junu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav Jovanović

    20. oktobar 2020 | 20:00

    Da svi poštujemo mere nebi došlo do toga. Smatram da treba da se uvedu strožije kazne za maske.

  • Slađa

    20. oktobar 2020 | 20:13

    Iskreno se nadam da će naši građani biti savesni i pridržavati se propisanih mera kako ne bi došlo do pogoršanja situacije sa virusom u našoj zemlji i većeg broja obolelih.

  • Jessy

    20. oktobar 2020 | 20:12

    Na nama je zdravstvena odgovornost. Ako je nemamo, niko nam je ne može usaditi. Čim broj zaraženih malo opadne mi se ponašamo kao da je nikad nije ni bilo. Ubiše nas proslave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA