U ovom gradu za 14 dana koronom zaraženo 110 osoba: Danima je u vrhu liste žarišta u Srbiji

U kućnim uslovima se leči 101 osoba

  • 1
Valjevo, koronavirus

Foto: Wikipedia/Guerberj, Pixabay

U Valjevu je, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, registrovano je još 16 osoba pozitivnih na korona virus, a kada su u pitanju druge opštine Kolubarskog okruga, u Ubu je registrovan jedan, a u Lajkovcu četiri novozaražena, prenosi Tanjug.

U ostalim opštinama Kolubarskog okruga - Mionici, Ljigu, Osečini, u poslednja 24 sata nema novih laboratorijski potvrđenih slučajeva pozitivnih na kovid-19.

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije u Valjevu, u gradu na Kolubari je od 8. oktobra registrovano novih 110 zaraženih na virus korona.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledano je 114 osoba sa respiratornim infekcijama, uzeto 38 briseva, dok je u prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano osam sumnjivih i/ili verovatnih slučajeva pozitivnih na virus korona, dva pacijenta su primljena u bolnicu.

U valjevskoj bolnici leči se 12 kovid pozitivnih pacijenata, dok se u kućnim uslovima leči 101 osoba.

U Z ZJZ istražuju se kontakti sa laboratorijski potvrđenim pozitivnim osobama i prati tok epidemije, pa je tako uzeto 19 briseva.

Podsetimo, Valjevo je trenutno, pored Beograda i Kragujevca, jedno od žarišta korona virusa u Srbiji.

Video: Nismo pooštravali mere, one koje su na snazi moraju da se sagledaju oštrije i da sprečimo kršenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lokica

    22. oktobar 2020 | 12:44

    Šta je tom narodu tamo? Konstantno su u vrhu kada je u pitanju virus i od kada je pandemija počela.Misle da prkose nekome dok im se to obija o glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA