U Novom Pazaru refundacija troškova sahrane porodicama preminulih od kovida

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na verske zajednice da u svojim objektima sprovode pojačane mere zaštite u cilju prevencije i suzbijanja korona virusa

  • 5
Novi PAZAR LEKARI bolnica Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Porodicama čiji je član domaćinstva umro od posledica pandemije, odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Pazara biće refundirani troškovi nastali pre 4. jula.

Troškovi se refundiraju u iznosu do 30.000 dinara, uz obavezu člana domaćinstva koje je troškove snosilo, da nadležnima dostavi potrebnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

- Zahtev se može podnositi u Uslužnom centru, šalter broj 2, od 26. oktobra do 13. novembra od 7.30 do 15 - navodi se u saopštenju.

"Gradska čistoća" je u Novom Pazaru zadužena za organizovanje sahrana, prenosi Tanjug.

Štab apeluje na verske zajednice da sprovode mere

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na verske zajednice da u svojim objektima sprovode pojačane mere zaštite u cilju prevencije i suzbijanja korona virusa.

- Mnogo toga zavisi i od ponašanja svakog pojedinca pa je izuzetno važno da u cilju obezbeđivanja lične i zdravstvene bezbednosti drugih građani u zatvorenom prostoru nose maske i pridržavaju se propisane distance - navodi se u saopštenju štaba.

Štab za vanredne situacije i Grad Novi Pazar će u saradnji sa svim državnim institucijama sve kapacitete u narednom periodu usmeriti prema kontroli mera i preporuka Ministarstva zdravlja i republičkog Kriznog štaba, a koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje širenja virusa Covid19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zajcarac

    22. oktobar 2020 | 18:55

    Pazarci svaka vam cast na slozi i organizacijl

  • Miš

    22. oktobar 2020 | 19:28

    Koje ponizenje. Umre ti neko iz porodice a ti posle moras da prikupis sva ta dokumeta kako bi dobio bednih 30 000 din. Boze,Boze ...

  • Iki

    22. oktobar 2020 | 23:11

    To se vec radi plate vam ali da napisete da je korona iako nije samo legalizovano mnogi ce to uraditi da bi dobili novac 300€posto zivimo u zlatnom dobu i ekonomskom tigru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA