Korona ušla u dve novosadske škole, zaraženo četvoro zaposlenih: Odmah su izolovani

U obe škole sprovedene su neophodne mere

  • 4
Dete, deca, maska, škola, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U novosadskoj Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” zabeležen je slučaj zaraze virusom korona, otkriven kod troje zaposlenih radnika, a u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, kod jednog zaposlenog.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se nadležnima iz pomenutih škola koji su je informisali o aktuelnoj situaciji, kao i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

- Obaveštena sam o prisustvu virusa korona u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski” je već organizovana onlajn nastava - izjavila je za NS uživo Dina Vučinić.

Ona je naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

- Želim da apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Кrizni štab, kako bismo sprečili širenje korona virusa. Gradska uprava za obrazovanje će nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama - istakla je Dina Vučinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    23. oktobar 2020 | 09:18

    Ostavite decu na miru !

  • Sinisa

    23. oktobar 2020 | 10:23

    Nije korona nego bahati i neodgovorni profesori.

  • Gorštak

    23. oktobar 2020 | 09:39

    Rado još se setim vremena stara.. sada ovaj virus celim svetom hara. Ne znam gde da bežim kada neko pije? Nikad više neće biti kao pre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA