Vlasta Velisavljević: Karantin me je naučio da ne možemo bez modernih tehnologija i hvala mu na tome

Kažu da je godine nisu važne, već je stanje duha ono što nas čini mladim. Čini se da naš proslavljeni glumac Valsta Velisavljević živi po toj paroli

  • 2
Vlasta Velisavljević Foto: VIP mobile

Naime iako je i dalje aktivan kada su u pitanju nova filmska ostvarenja, ovog puta se pred kamerama pokazao u nešto drugačijem svetlu i još jednom izazvao pozitivne reakcije. Tim povodom, iskoristili smo da sa njim porazgovaramo u vezi sa proteklim periodom u kom su ograničenja tokom vanrednog stanja, možda u najvećoj meri pogodila njegovu generaciju, ali i u vezi sa projektom „Stari znalci“ koji je on sa svojim kolegama podržao, a koji je usmeren na podršku najstarijim generacijama i njihovom uključivanju u moderno doba.

  • Čime se trenutno bavite osim glume?

To mnogi kažu kada me vide. Nedavno sam završio snimanje filma “Nečista krv”. To je jedan od poslednjih projekata na kojima sam učestvovao, tako da sam i dalje u svom poslu, u skladu sa svojim mogućnostima. Pored toga odlazio sam na pecanje često, ali sada zbog okolnosti koje su nas zadesile, otkrio sam neke nove hobije i to u svom domu. To me jako ispunjava, a da vam kažem, i moju suprugu.

  • Koliko je važno da se starije generacije aktiviraju, toliko je stvari kojima mogu da ispune svoje vreme i život uopšte.

Baš tako, poslednjih meseci su bili posebno izazovni za nas, ali baš zato je bilo neophodno pronaći se u nekom drugom svetlu. Možda je neko tokom tog perioda otkrio neki svoj talenat ili je, s druge strane, imao priliku da se posveti nečemu za šta nije imao vremena i prilike godinama unazad. Ja nisam ni bio svestan šta sve imam u kući dok nije stiglo ovo „ludo“ vreme, sada me najbliži zovu „majstor Vlasta“.

Vlasta Velisavljević Foto: VIP mobile
  • Kako ste vi doživeli prethodni period? Na koji način ste bili u kontaktu sa porodicom i prijateljima?

Ne mogu da kažem da mi je teško palo, ali jeste to bilo neko nesvakidašnje stanje. Baš pred zatvaranje dogodilo se to da je uginula maca koja je meni I mojoj supruzi ispunjavala dane, pa nas je to malo rastužilo. Ovo je bio period kada nam je kontakt sa najbližima bio sve. Verujem da je veliki broj mojih vršnjaka, kao i ja, zakoračio u ovaj digitalni svet tokom proteklog perioda ne bi li ostao u komunikaciji sa prijateljima i porodicom. Malo po malo i ja sam naučio kako da koristim ove moderne kanale za komunikaciju, Viber mi je glavno sredstvo komunikacije. Stvarno je čudo šta sve danas možemo preko ove male sprave.

  • Po vašem mišljenju koliko je poznavanje novih tehnologija danas važno da biste mogli da ispratite dešavanja i budete u kontaktu sa dragim ljudima?

Ranije nisam bio svestan, koristio sam i kompjuter redovno zbog posla, ali dugo se nisam oslanjao na njega. Međutim sada ove tehnologije igraju sve već ulogu. Naravno da su važne. Kolege su me redovno kontaktirale kako bi proverile da li sam dobro i da li mi je nešto potrebno. Tražili su čak i da uključim kameru kako bi se uverili da je sve u redu. Očigledno da su nam svima od koristi, najviše me raduje što tako mogu u svakom trenutku da vidim moje koji su „preko okeana“.

  • Koji savet biste dali svojim vršnjacima koji razmišljaju da se prijave i postanu Stari znalci?

Ja ovaj projekat vidim kao sjajnu priliku da moji vršnjaci dokažu da njihove godine ne čine njihova znanja manje relevantnim, već, naprotiv, mnogo vrednijim. Pa ako ja i dalje mogu da vozim automobil, što oni ne bi mogli da budu zvezde modernog doba. Siguran sam da će i mladi, koji možda nemaju priliku da dobiju savete svojih starih, sa oduševljenjem dočekati da im neko iskusniji pokaže caku kako da najlakše ispeglaju karnere na košulji ili reše neku kućnu popravku u nekoliko koraka.

Vlasta Velisavljević Foto: VIP mobile
  • Koji je najbolji savet koji ste dobili od starijih dok ste bili mladi?

To je definitivno taj da nikada ne idem kraćim putem da bih nešto postigao. Treba vredno raditi i koristiti svaku priliku, čak i kada mislite da u njoj nema perspektive. Nije loše ni da malo izađete sa staze. Nisam ni ja postao glumac preko noći, a da vam ne pričam šta sam sve radio da bih to dostigao. Na kraju, došao sam u situaciju da stojim u redu u pošti, banci, pekari i da me moji vršnjaci propuštaju, ali ni danas ne idem kraćim putem, osim ako je to put kojim u ovim godinama treba stići do tog mesta.

  • Vaš savet mlađim generacijama u jednoj rečenici.

Nekako bi bilo logično da im poručim da ne odustaju od svojih snova i onoga što vole jer uvek mogu biti ispunjeni, i sa 25 i 65. Sve je do duha čoveka, kad on klone teško je očekivati da vam se dešavaju lepe stvari. Nije do režima, već do čoveka, koliko god da mu je godina, a Stari znali su pravi pokazatelj da će prilike uvek biti pred vama, samo ih treba iskoristiti.

Prijave za učešće u projektu „Stari znalci“ otvorene su do 26. oktobra, a najkreativniji učesnici biće izabrani na finalnoj audiciji od strane Seke Sablić, Ljubivoja Ršumovića i Vlaste Velisavljevića. Nakon audicije, odabrani Stari znalci snimiće pomenute video priloge kroz koje će predstaviti svoje inspirativne priče i veštine široj javnosti.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem web stranice Vip mobile, dok štampanu verziju formulara mogu preuzeti i popuniti u najbližoj Vipovoj poslovnici.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    23. oktobar 2020 | 14:43

    Vlasta je neunistiv, sve je nadziveo, a nije se mnogo fizicki ni promenio. Mora da je tajna u kozijem mleku. 😄

  • Laki

    23. oktobar 2020 | 14:53

    Živ nam bio Vlasto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA