≫ 

Otkrivamo zašto ljudi u Srbiji više vole domaća vina

Srpsko vinogorsko podneblje postaje vid kulturnog identiteta i brend. Specifične sorte i pažljivo vođeni vinogradi rađaju kvalitet i raznovrsnu ponudu koja je prepoznata od strane potrošača

  • 21

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vinopija

    26. oktobar 2020 | 12:16

    Velike vinarije kao što su Rubin i nekada Navip, DŽervin, Krajina vino, Vršački vinogradi..., imali su dobra čak i stona vina a sada je to nešto napravljeno nekom specijalnom metodom gde se koristi grožđe najgoreg kvaliteta. Ne može nikakvom magijom da se napravi vino VRANAC dva litara za 220 dinara koje se prodaje u nekim trgoviama. U Srbiji ima stvarno dobrih vina ali ona imaju cenu srazmernu kvalitetu kao i svuda u svetu. Dakle kiko para toliko muzike.

  • Miloš

    26. oktobar 2020 | 16:29

    Stvar je u osnosu cena-kvalitet. Domaća vina domaćih vinarija (Čokot, Aleksandrović, Radovanović, Cilić, Matalj, ZB i drugi) prodaju vrhunska vina najviše klase za 15-30EUR. Uvozna vina u tom cenovnom rangu (kada odbijemo carinu i transport) su vina od 5-20EUR (u zemljama odakle dolaze) ili ti, što bi francuzi rekli, vina sa benzinske pumpe. Domaća vina dobijaju brojne nagrade na svetskim manifestacijama a istorijski, vina se ovde proizvode još od vremena rimskog carstva.

  • Đorđe

    26. oktobar 2020 | 15:27

    Ovde niko ne priča o vinima široke potrošnje od 300dinara,nego se priča o vinima čija cena kreće tek od 1000din. za flašu. Ima ih u Srbiji i to veoma kvalitetnih. Preporuka pre svega, Doja Breg, Toplički vinogradi Epigenijapigenija i Doja prokupac, Tamjanika i druga vina. Postoji niz malih vinarija koje prave kvalitetna vina u malim serijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA