≫ 

Korona virus i ja: Lično svedočenje Veselina Jevrosimovića i Čedomira Jovanovića

Kako su se zarazili koronom, kako su ozdravili i koliko im je bio važan odnos lekara, govore Veselin Jevrosimović i Čedomir Jovanović

  • 3
Emisija Dnevni red, Veselin Jevrosimović, Čedomir Jovanović, Dragan Karadžić

Printskrin: B92

Kovid-19 ne štedi ni preduzetnike, ni političare, nijedno zanimanje, niti uzrast. U emisiji "Dnevni red" na TV B92, Veselin Jevrosimović, vlasnik i predsednik kompanije Comtrade Group, i političar Čedomir Jovanović svedoče o svojim iskustvima. 

- Ponašao sam se od početka odgovorno, ali sam ipak dobio koronu. Zarazio sam se na poslovnom putu u Dubaiju, bilo nas je šestoro i svi smo po povratku bili pozitivni - rekao je Jevrosimović.

Kako je naveo, on nije u prvi mah osećao jake simptome, i zbog toga je prve dane po povratku iz Dubaija proveo izolovan u svom apartmanu. Međutim, stigla ga je temperatura i završio je u bolnici za upalom oba plućna krila. 

Jevrosimović je istakao da ne može da iskaže zahvalnost zbog tretmana koji je imao u KBC "Dragiša Mišović" i da medicinsko osoblje čini nemoguće stvari. Zbog toga bi, dodaje, svi trebalo da budemo odgovorni.

Emisija Dnevni red, Veselin Jevrosimović, Čedomir Jovanović, Dragan Karadžić

Printskrin: B92

- Ne znam da li ćemo ikada i kao pojedinci i kao država moći da iskažemo zahvalnost medicinskom osoblju - naveo je on.

Jovanović kaže da se ne seća kako je tačno dobio virus, ali da je odmah osetio teškoće. 

- Ne znam tačno jer nisam imao ranije simptome, ali osećaj je bio kao kada vas udari voz. Prvo čega se sećam je lekar koji me obišao - rekao je on. Govoreći o prvom danu kada se osetio loše, kaže da je imao temperaturu i groznicu.

I Jovanović ističe da je odnos lekara bio najvažniji i da su svako veče aplaudirali u njihovo ime.

- Nema to čime da se plati - naveo je. Jovanović se priseća da je bilo raznih insinuacija, pa i to da je preminuo.

Emisija Dnevni red, Veselin Jevrosimović, Čedomir Jovanović, Dragan Karadžić

Printskrin: B92

- Pitali su me non-stop šta radim, kako sam, ali niko nije govorio šta se tačno desilo. Radovati se nečijoj bolesti... Ne treba nam to. Hajte prvo da ozdravimo, pa ćemo kasnije politički da se nadjačavamo - rekao je.

"Formula je jasna - maska i distanca"

 

Jevrosimović je istakao da je korona vrlo opasna zaraza, koja odnosi ljudske živote, i da se čini da mi nemamo dovoljnu svest o tome. Naveo je lični primer i činjenicu da je njih šestoro dobilo upalu pluća.

Istakao je da veruje u rad Kriznog štaba i to da Srbija situaciju drži pod kontrolom.

- Zabrinjavaju slike iz pojedinih restorana i klubova. Ako već želite da radite, onda obezbedite uslove - kaže on.

Kako su ukazali, činjenica jeste da se još čeka vakcina, a Jovanović ističe da su na primer deca u centru Beograda najmanje vaksinisana MMR-om.

- Sedam meseci ovo traje, koliko još puta treba neko da se zarazi da shvatimo, pita Jovanović koji ne krije da se plaši da će svojim eventualnim neodgovornim ponašanjem da opet donese "to u kuću".

- Formula je vrlo jasna - maska, distanca, ali niko to ne poštuje - ističe Jevrosimović.

Prema njegovim rečima, iako se aktivno bavi sportom, sada mu to teže pada.

Kada je reč o ekonomiji i poslovanju preduzeća, Jevrosimović navodi da je IT kompanijama bilo lakše da se prilagode novim uslovima, i da je njegova kompanija uspela da izmesti veći deo poslovanja.

- Radimo sa najvećim kompanijama u svetu. Uspostavili su najveću VPN mrežu u jugoistočnoj Evropi, i zahvaljući tome posao nije trpeo - zaključuje on.

Video: Prvi put posle 15 godina imamo domaću vakcinu za grip

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    26. oktobar 2020 | 20:34

    Ovi ljudi nisu na vlasti, u zdravstvu, u kriznom štabu, i govore svoje iskustvo sa virusom.Šta će na ovo reći oni koji negiraju virus kojih je na ovom portalu poprilično?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA