≫ 

Nemac zbog jedne Svetlane zavoleo Srbiju, pa se doselio u Selište: Pokrenuo je celo selo

Zahvaljujući ovom inžinjeru iz Berlina, koji je oženio Svetlanu pre 15 godina, deca u selu kod Trstenika su dobila novo igralište

  • 6
Andreas i Svetlana Šulc, Trstenik

Printskrin: RTS

Selo Selište, u Opštini Trstenik, ima 190 kuća, crkvu, tri prodavnice i četvororazrednu školu. Za najmlađe je nedavno napravljeno i prvo igralište, na inicijativu Andreasa Šulca, inženjera iz Berlina, koji je u Selištu pronašao novi dom.

Andreas i Svetlana ljubav su krunisali brakom pre 15 godina. Uz nju je zavoleo Srbiju, prirodu i selo, pa iako još žive na relaciji Berlin-Selište, dom su napravili u dvorištu njene roditeljske kuće.

- Mogli smo je napraviti bilo gde u Nemačkoj, ali ovde mi se dopalo zato što je mirno i što je familija na okupu – porodica, njene sestra, roditelji. Želja mi je da tu provedemo ostatak života -  ističe Andreas za RTS.

Njegov tast Dragan Čakarević ističe da su  prezadovoljni što je on došao.

- Mi smo težili da tu našu porodicu skupimo, da ih vežemo jedno za drugo i tako - kaže tast Dragan Čakarević.

Svastika dodaje da Andreas pomaže sve što treba:

Uvek je tu da uskoči, da svaki problem reši. Oni nemaju svoju decu, tako da svu tu ljubav su preneli na našu decu i na tu decu iz sela - kaže Slađana Živanović, Andreasova svastika.

Andreas i Svetlana pomažu i seosku školu sa željom da tridesetak mališana koji je pohađaju u nju rado dolaze i što bolje uče. Sopstvenim sredstvima uredili su podove, toalete, postavili LED osvetljenje.

- Svaku posetu iskoristi da deci pokloni mnogo poklona. Sve poređa po njihovim klupama i jutru kad dođu u školu samo da vidite kakva su to lica, kakva je to sreća - ističe Lidija Jaćović, učiteljica područnog odeljenja OŠ Dobrica Ćosić u Selištu.

Sa neskrivenom radošću najmlađi su dočekali i otvaranje igrališta.

- Andreas nas je pokrenuo ovde u selu. Finansirao je ovo dečije igralište. Mi smo se skupili nas desetinu, petnaest kao roditelji, bake i deke i pomogli smo Andreasu. Ozeleneli smo ovo dvorište i ofarbali zidove, malo sanirali ovu fasadu dok sledeće godine ne rade celu, da bude lepše, da bude bolje za našu decu ovde -  kaže Miloš Marinković iz Selišta.

Video: Nadalov budući zet opčinio žene širom sveta zavodljivim pogledom i isklesanim telom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    27. oktobar 2020 | 08:13

    Sta mislis kako su se njemci uzdigli poslje drugog sv.rata, samo slogom i radom radom radom.

  • 😘

    27. oktobar 2020 | 08:25

    Nije do vere, nacije nego je do žene. Pametna žena uvek okrene vodu na svoju vodenicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA