Dr Jovanović: Krizni štab će i dalje predlagati najurgentnije mere u skladu sa situacijom

- U bolnicama se trenutno leči oko 15 odsto pacijenata zaraženih korona virusom - kazala je direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" dr Verica Jovanović

  • 3
Konferencija, krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je za RTS da će Krizni štab i nadalje predlagati najurgentnije mere u skladu sa epidemijskom situacijom korona virusa.

- Koordiniraćemo aktivnostima koje svaki sektor treba da pruži da ne dođe do kontakata među ljudima u cilju prevencije prenošenja virusa. Imamo priliku da vidimo u regionu primere naglog skoka broja zaraženih, porasta smrtnosti. To upozorava da je i dalje ključna misija celog društva da se održava prevencija i da se presekom komunikacije preseče prenos virusa - istakla je Jovanovićeva.

Ovaj virus, napominje, opstaje samo u humanoj populaciji i ako ne primenjujemo mere, nećemo moći da zaustavimo prenos virusa.

- Naša misija je zajednička i svi na tome treba da radimo - naglasila je direktorka "Batuta".

Iz dana u dan se sve više i među mladima i među radno aktivnim stanovnicima prihvata maska, kada držimo masku i držimo distancu, to znači da verujemo u način suzbijanja širenja kovida-19.

Ukazala je da mere u školi daju dobre rezultate, te dodala da za sada nije planirano zatvaranje škola.

- Ukoliko dođe do pogoršanja, sve mere će biti primenjene -  dodala je Jovanovićeva.

Navela je da se oko 15 odsto pacijenata leči u bolnicama, ukazujući da će nove kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu za tri puta povećati kapacitete za lečenje kovid pozitivnih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    27. oktobar 2020 | 11:26

    Evo još jedna vidovita Zorka.

  • Haha

    27. oktobar 2020 | 16:40

    COVID19 NAJJAČI I SVETU STIDI TE SE DOKTORI NEMOŽETE VIRUS OBIČNI DA OBUZDATE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA