≫ 

Pirot doneo nove mere zbog nepovoljne epidemiološke situacije: Lekari će obilaziti škole

- Apelujemo na ljude da poštuju mere. Ide period slava, da ih slave kod kuće u porodičnom ambijentu bez mnogo gostiju - kaže gradonačelnik

  • 0
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, od deset uzoraka četiri su pozitivna na korona virus, a juče je u laboratoriju "Vatreno oko" u Nišu iz Pirota poslat još 21 bris. Krizni štab u Pirotu je doneo neke mere, a gradonačelnik tog grada Vladan Vasić kaže da epidemiolozi situaciju ocenjuju kao nestabilnu sa prelaskom u nepovoljnu.

- Nema mesta ni panici, ali nema mesta ni opuštanju. Nema velikog broja slučajeva u Pirotu, ali mi smo hteli da idemo u susret događaju, dolaze slave i sezonski grip - kaže Vasić.

Kada je reč o novim merama, stručne službe imaju zadatak da obilaze ugostiteljske objekte i da kontrolišu ne samo radno vreme, nego i uslove u kojima oni rade, udaljenost stolova i broj gostiju.

Doneli smo i odluku da zdravstveni radnici obiđu osnovne i srednje škole i da đacima predstave problem koronavirusa i kako se zaštiti, dodao je Vasić.

- Apelujemo na ljude da poštuju mere. Ide period slava, da ih slave kod kuće u porodičnom ambijentu bez mnogo gostiju - dodaje Vasić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA