≫ 

Pokolj ovaca u Blacu: Atili vukovi zaklali čitavo stado, šteta ogromna. Njegov komšija video 4 zveri

Mladom poljoprivredniku ove godine vukovi su bukvalno prepolovili stočni fond

  • 3
Stado ovaca, ovce, pokolj, Blace Printskrin: Prva TV

Pravi pokolj ovaca dogodio se u blačkom selu Kaševar, koji su vukovi napravili na gazdinstvu mladog poljoprivrednika Atile Turi Milanovića, piše portal Blaceinfopress.

Za kratko vreme, pred zoru, vukovi su poklali 29 umatičenih i sjagnjih ovaca koje su u trenutku napada bile u zagrađenom toru na 50 koraka od Atiline porodične kuće. Pored 29 ovaca koje su stradale u pokolju, veliki je broj i onih koje su povređene.

Atila kaže da je prošle godine viđao u blizini vuka a da je njegov komšija nedavno video četiri. Šteta je ogromna, a Atila veruje da će Ministarstvo poljoprivrede pomoći u nadoknadi štete.

Svi nadležni su izašli na teren, veterinarska inspekcija, veterinar, policija, lovačko udruženje.

Sve ovo desilo se na teritoriji opštine gde se održava jedna od najvećih lovnih manifestacija  u Srbiji posvećena upravo lovu na vuka.

U lovačkom Udruženju "Blace" ističu da oni nisu mogli da spreče ovako nešto.

- Moramo da poštujemo kalendar lova. Država je preuzela odgovornost na sebe da ona te štete plaća zato što je od prošle godine uvela lovostaj na vuka što nije bilo do sada - ističe Milan Kovačević, predsednik Lovačkog udruženja Blace dodajući da i društvo za zaštitu životinja uporno insistira protiv manifestacija posvećenih lovu na vuka boreći se da se vuk uopšte ne lovi.

- Vidite i sami da se štete od te vrste divljači dešavaju. Sezona lova na vuka je otvorena tokom cele godine ali se on ne može loviti sve to vreme. Na svim terenima u okolini Blaca po neki vuk dođe, dolaze i iz drugih lovišta. Traže priliku da naprave ovakve štete - navodi Kovačević.

Atila se inače desetak godina bavi stočarstvom a ove godine vukovi su mu bukvalno prepolovili stočni fond. 

Video: UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Danilo u svom dvorištu zatekao 19 mrtvih životinja, prizor mu se smučio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. oktobar 2020 | 13:02

    Da si imao dobre kerove mnogo bi manja steta bila danas pastiri uopste nemaju dobre kreove cuvare stada!!!

  • Miško

    27. oktobar 2020 | 19:05

    Pametan čuva pare u banci... ovaj je bar mogao da nabavi jednog šarplaninca... Ko mu je kriv... "Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tirjanin (političar) na slaba čovjeka" (P. P. Njegoš)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA