Korona ušla u deset škola: U Požarevcu, Novom Pazaru i Šapcu mnoge klupe su prazne

Zaraženi direktor, nastavnici, učitelji i đaci

  • 6
Osnovna skola Aleksandar I Pozarevac, korona virus Osnovna škola "Kralj Aleksandar I" u Požarevcu Foto: Google Maps, Shutterstock

Korona virus ušao je u pet škola u Novom Pazaru, a u Šapcu u četiri, i svi ti đaci od kuće prate nastavu. U Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar I" u Požarevcu, učenici od prvog do četvrtog razreda ne sede više u klupama, već imaju onlajn nastavu jer je direktor, nekoliko učitelja i nastavnika pozitivno na kovid. 

U školi u Požarevcu zarazio se jedan nastavnik, koji je bio u kontaktu sa još nekoliko zaposlenih u ovoj školi, i svi će oni da budu u karantinu, piše Blic.

Osoba koja je zaposlena u upravi škole, takođe, je zaražena koronom već nekoliko dana. Pored njih, zaražen je i direktor Osnovne škole "Kralj Aleksandar I" i dva učitelja i s obzirom na to, đaci do čevrtog razreda nastavu prate onlajn.

- Dosta nastavnika i učitelja čeka na rezultate testiranja, pa nismo nikoga želeli da dovodimo u opasnost - kazali su iz ove škole.

Roditelji su dobili obaveštenje da se "jedan deo zaposlenih nalazi u karantinu".

"U tom cilju smo prinuđeni da nastavu prebacimo na online", navodi se. U obaveštenju se ističe da je takva odluka donesena sa ciljem da se zaštite deca i zaposleni.

- Učenici će minimum dve nedelje biti na onlajn nastavi - rekli su u ovoj školi.

Celodnevna nastava i boravak radiće nesmetano, a đaci od petog do osmog razreda za sada će redovno da pohađaju nastavu.

Nijedan učenik, za sada, nije zaražen koronom.

Petoro zaraženih đaka u Novom Pazaru

U četiri osnovne i jednoj srednjoj školi u Novom Pazaru i Tutinu, petoro učenika je zaraženo korona virusom. 

Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Svi đaci iz odeljenja, koja pohađaju zaražena deca, su prešli na onlajn nastavu.

Svi učenici kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa osećaju se dobro i nemaju simptome ove zarazne bolesti, kako kaže direktora Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

- Svi inficirani učenici dolaze iz porodica čiji članovi su oboleli od kovida 19, pa je prisustvo virusa kod njih otkriveno jer su testirani kao kontakti obolelih. U kućnoj izolaciji su, a svi učenici iz njihovih odeljenja su prešli na online nastavu i pod pojačanim su epidemiološkim nadzorom. Za sad nemamo informacije da su se kod nekog od njih razvili simptomi ove bolesti - kaže Spahić.

U saradnji sa stručnjacima Zavoda škole su sprovele sve propisane mere nakon što je infekcija otkrivena kod tih učenika, dodao je Spahić i kazao da se za ostala odeljenja nastava odvija po planu.

I u Šapcu na onlajn nastavi

I među učenicima u jednoj osnovnoj i tri srednje škole u Šapcu pojavio se korona virus. Polovina odeljenja sa kojima su zaraženi imali kontakt su u samoizolaciji i nastavu prati online.

Takođe, na korona virus su pozitivna i dva profesora u Muzičkoj školi.

Video: Kisić Tepavčević: Nema razloga da se zatvore škole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    27. oktobar 2020 | 20:15

    U pazaru ima daleko vise zarazenih djaka ali se ne testiraju ti isti djaci koronu donose kuci kod svojih roditelja,deka i baka medjutim i dalje se cuti o tome pa ako je toliko korona opasna zasto se ovo dozvoljava ili mozda nije opasna a mozda namerno da se zaraze objasnite malo jer pisete svaki dan jes opasna a ovo se desava

  • Ana

    27. oktobar 2020 | 19:40

    Eto i sad ce ta deca koja su mozda zarazena u pun autobus...

  • Z

    28. oktobar 2020 | 07:46

    Ovo je kataastrofa!Sta cekate zatvarajte skole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA