U Rasinskom okrugu zaraženo 7 učenika, 5 u Trsteniku: Polovina obolelih u Aleksandrovcu iz fabrike

- Zbog nepoštovanja mera morali smo da zaustavimo proizvodnju u jednoj firmi u Aleksandrovcu - rekao je dr Predag Pavlović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kruševac

  • 1
Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U Rasinskom okrugu zaraženo je 7 učenika korona virusom, od kojih je 5 u Trsteniku i istakao da se zaražavanje nije desilo u školama nego u kafićima i prodicima. 

U Trsteniku i Aleksandrovcu na snazi je vanredna situacija, a od juče ne rade vrtići.

- Razlog za uvođenje vanredne situacije u ove dve opštine nije bio samo porast broja obolelelih nego transmisija koronavirusa među mladima u kafićima, restoranima - rekao je za RTS doktor Predag Pavlović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kruševac:

- Vanredna situacija u Trsteniku uvedena je početkom meseca i već sada možemo da kažemo da se ona smiruje, smanjuje se broj zaraženih.

Prema njegovim rečima, u Aleksandrovcu je polovina obolelih bila iz jedne fabrike koja ima 500 zaposlenih, a zbog nepoštovanja mera morali smo da zaustavimo proizvodnju.

Naveo je da je u Rasinskom okrugu zaraženo 7 učenika, od kojih je 5 u Trsteniku i istakao da se zaražavanje nije desilo u školama nego u kafićima i prodicima.

Video: Lončar: Spremamo se za najgori scenario, Arena primila prve kovid pacijente

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    28. oktobar 2020 | 09:27

    Niko ne poštuje mere kafići i dalje rade posle 21 i niko ih ne dira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA