"Oštro ćemo sankcionisati, policijski čas samo na ivici ambisa": Preti 1200 obolelih, bez novih mera

Predsednik Srbije sastao se danas sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji

  • 17

U ovom trenutku nema novih mera za suzbijanje epidemije korona virusa, ali ćemo veoma oštro sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere. Ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju, ne možemo da zatvorimo život. Ali ono što smo već doneli kao mere, mora da se poštuje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju medijima.

Kako je naveo, uvođenje policijskog časa ne žele da uvode, "osim ako ne budemo dovedeni bukvalno do ivice ambisa".

On je istakao da je danas po broju zaraženih lica, najteži dan.

- Imaćemo sigurno preko 1.200 inficiranih, poslednji broj od 12 sati je 1.195 lica, a  50 posto i dalje je iz Beograda - rekao je Vučić.

On je istakao da je na sastanku sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji, bilo reči o tome kako da unapredimo naš zdravstveni sistem i da sačuvamo posebno ugrožene pacijente.

- I kako u budućnosti da reagujemo po pitanju vakcina i pribavljanja dodatne količne vakcina za grip. Brojke brinu, ali uz zabrinjavajuće brojke, situacija je i dalje značajno bolja nego u svim drugim delovima Evrope. Bilo je reči i o tome kako da ukažemo poštovanje tim ljudima, lekarima, medicinskom osoblju. Doneli smo odluku da svih 120.000 medicinskih radnika dobije jednokratnu podršku od 10.000 dinara. A stalno povećanje od 1. januara ide zdravstvenim radnicima - istakao je predsednik dodajući da će njima plata biti najviše uvećana.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je jutros da se epidemija korona virusa ubrzava i da se nalazimo u u usponu trećeg talasa.

Istakao je da je ograničavanje kretanja na poslednjem mestu, da najpre treba zabraniti rizična mesta, i naveo da je u Beogradu došlo do eksponencijalnog rasta.

U Srbiji je u utorak premašena cifra od 1.000 novozaraženih, a preminulo je 5 osoba.

Video: Vučić: Danas će biti najteži dan od početka pandemije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. oktobar 2020 | 13:32

    Sve Beograd, najvece plate, najvise inficiranih, najveca desavanja pa zatvorite ga na nedelju dana a ne da mucite celu Srbiju!

  • Musolini

    28. oktobar 2020 | 14:39

    Zatvarajte skole dok jos nismo dobili brdo jedinica🤣

  • Saša

    28. oktobar 2020 | 14:14

    Sva sreća da niko ne obraća pažnju na lupetanje neukih i dokonih ljudi koji po portalima komentarišu o važnim stvarima a imaju IQ kao broj cipela. Ko sumnja u postojanje covida neka ode do prve infektivne klinike i neka se izljubi sa onima koji leže tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA