≫ 

Filipa sa bratom doživela više od mnogih: Obišla 20 egzotičnih zemalja, majmun pokvario 3. rođendan

Neverovatna iskustva sedmogodišnje devojčice i njenog mlađeg brata

  • 5
Filipa Poposilov, putovanje

Filipa Popošilov i njena iskustva Foto: Privatna arhiva

Sa samo pet godina Filipa Popošilov iz Vršca je letela paraglajderom. Pre nego što je krenula u školu obišla je oko 20 egzotičnih zemalja širom sveta. A treći rođendan joj je "pokvario" majmun na Tajlandu kad joj je ukrao svećicu sa torte. Ova preslatka sedmogodišnja devojčica ima veoma neobično detinjstvo o kakvom mnogi maštaju.

Prvu pustolovinu je imala sa samo dve godine. Od tog trenutka ne prestaje da putuje sa svojim roditeljima, majkom Danijelom i ocem Vladimirom.

- Filipa je sa nama bila u Kambodži, Singapuru, Kini, na Filipinima, u Hong Kongu, na Tajlandu, Maldivima, u Tanzaniji, Zanzibaru, Egiptu, Turskoj, Italiji... Trenutno ne mogu da se setim svih zemalja. Obišla je i sve zemlje u našoj okolini - ispričala je za Telegraf.rs majka Danijela Popošilov.

Devojčica, koja živi život kao iz bajke, neki bi rekli, kao i svako dete ipak najviše voli onu zemlju u kojoj joj je bilo najzanimljivije. A, to je Egipat. Prema rečima njene majke, on joj se najviše sviđa zbog akva parkova.

Filipa veoma voli da putuje i svakoj pustolovini se veoma raduje.

U tome joj društvo pravi njen mlađi brat Aleksej, koji ima četiri i po godine.

- Filipa i Aleksej, koga zovemo Lola, pravi su pustolovi. Jednom, kad smo bili na nekom safariju, trebalo je da krenemo u četiri ujutru, da eventualno uhvatimo neki lov. Ja sam se probudila i razmišljam da li da ih budim, kad eto ih, oni se bude i govore "mama, idemo, vreme je". Ne smeta im što je mrak, ništa... - kaže majka malih putnika.

Posebno putovanje

 

Devojčica, koja je neobična po svom iskustvu koje je stekla sa samo sedam godina, svoj treći rođendan je proslavila na Tajlandu.

Na "divljoj" plaži na ovom prelepom ostrvu trebalo je da oduva svećicu sa torte. Međutim, majmun je pritrčao i ukrao joj svećicu. Filipa je počela da plače jer joj je "bezobraznik" pokvario trenutak.

Filipa Poposilov, putovanje

"Lopov" koji je Filipi pokvario rođendan a pružio uspomenu za ceo život Foto: Privatna arhiva

Bila je isuviše mala da razume da je to momenat o kom će, najverovatnije, da priča ceo život.

I za njega čak ima i dokaz jer su roditelji uspeli da uslikaju "lopova" kako u ruci drži svećicu.

Paraglajding

 

Iskustvo sa majmunom, koji je nepozvan došao na rođendansku zabavu, samo je jedno u nizu koje Filipin život čini drugačijim. Naime, ova devojčica letela je i paraglajderom. I to sa samo pet godina.

Kako nam je ispričala njena majka Danijela, hrabra devojčica se ni na sekund nije uplašila.

- Nije mi bilo prijatno da je gledam dok se pripremala za letenje ali kad sam videla njen osmeh, bilo mi je mnogo lakše. Poletela je i kad je "sletela" odmah je pitala "kad ću moći opet" - otkrila je nesvakidašnji doživljaj Danijela Popošilov za Telegraf.rs.

Filipa će zajedno sa svojim bratom Aleksejem i roditeljima nastaviti da putuje i da nastavlja listu zemalja koje je obišla.

Video: Ukoliko želite da pronađete vrata raja na zemlji, morate posetiti ovu destinaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    31. oktobar 2020 | 20:53

    Oklen im pare?

  • Beogradjanin

    1. novembar 2020 | 00:41

    Cemu glupi i zli komentari. Zelim Vam da proputujete u sreci i radosti jos mnogo puta. Svaka cas za porodicu. Nije bitno da li su putovali po Srbiji, Evropi ili negde jos dalje, bitna je porodica i kako ce jednog dana da se zajedno secaju uspomena.

  • .

    31. oktobar 2020 | 21:18

    Ko se hvali samo izaziva gnev kod ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA