≫ 

Direktor srpske bolnice moli za poštovanje mera: Zaraženo 30 zdravstvenih radnika, 7 na Infektivnom

U kovid bolnici u Požarevcu na Infektivnom odeljenju trenutno je na lečenju 45 pacijenata

  • 1
pozarevac  opsta bolnica Foto: obp.rs

U kovid bolnici u Požarevcu na Infektivnom odeljenju trenutno je na lečenju 45 pacijenata sa simptomima korona virusa, a svi pacijenti su iz Braničevskog okruga.

- Kod njih 27 potvrđena je infekcija kovid 19, za ostale se čekaju rezultati. Samo tokom jučerašnjeg dana imali smo 27 pregleda, od čega šest novih novih prijema na bolničko lečenje - navode iz Opšte bolnice Požarevac.

Oko polovina hospitalizovanih pacijenata je na kiseoniku, jedna osoba nalazi se na neinvazivnoj ventilaciji.

- Kod 30 zdravstvenih radnika PCR testom potvrđena je infekcija kovidom 19, od kojih je sedmoro primljeno na Infektivno odeljenje. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Klinička slika hospitalizovanih pacijenata uglavnom je srednje teška. I dalje je uočljiv porast broja inficiranih u našem gradu i celom okrugu - ističu iz požarevačke bolnice.

- Molimo građane da se uzdrže svakog vida ponašanja kojim bi mogli da ugroze sebe i druge. Apelujemo na strogo poštovanje mera zaštite jer je to za sada jedini put da sprečimo drastično pogoršanje epidemiološke situacije i sačuvamo zdravlje i život - navodi se u saopštenju direktora dr Danka Nikolića.

Video: Vučić na pitanje o uvođenju vanrednog stanja: Šta ako broj zaraženih bude veći od 1.500 po danu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    30. oktobar 2020 | 13:52

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA