≫ 

Korona ušla u dom za stare u Surdulici: Zaraženi korisnici, čini se sve da se suzbije epidemija

U jednoj kovid bolnici u Vranju su skoro popunjeni kapaciteti, 64 pacijenta su na lečenju a 25 je na kiseoniku

  • 0
Novo vreme - nova zanimanja Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Doktor Slađan Stojanović, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, rekao je da je novi virus kovid 19 registrovan u Domu za smeštaj starih lica u Surdulici, i to među korisnicima.

- Naše ekipe su na terenu i mi ćemo u toku dana preduzeti sve mere kako bi se suzbila epidemija u tom kolektivu - istakao je  Stojanović za RTS.

Kako je dodao, stanovništvo se pridržavalo mera do sada, međutim, postojanje velikog broja izvora zaraze omogućava brzu geomoterijski progresiju širenja virusa osim u Bosilegradu i Trgovištu, koje su rubne opštine Pčinjskog okruga.

- Teška klinička slika se registruje kod starijih i osoba koje imaju neke hronične bolesti. Oni se zbrinjavaju u Zdravstvenom centru Vranje. Gotovo svi koji su hospitalizovani imaju upalu pluća. Među mlađim stanovništvom je lakša klinička slika ali su oni izvor zaraze i u porodici i u kolektivu - rekao je doktor.

Epidemijska situacija u Pčinjskom okrugu je izrazito nepovoljna, jer se svakodnevno povećava broj obolelih od korona virusa i broj hospitalizovanih. Svakodnevno, od broja testiranih, skoro polovina je pozitivna. 

U jednoj kovid bolnici u Vranju su skoro popunjeni kapaciteti, 64 pacijenta su na lečenju a 25 je na kiseoniku. 

Video: Pobedila je koronu i vratila se na posao: Sestra Nada iz KBC Bežanijska kosa je za orden

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA