"Dr Kona na kolac": Uklonjen sraman grafit u Novom Sadu, hitna reakcija nadležnih

Na stambenoj zgradi je bila j<e napisana uvredljiva poruka upućena doktoru Predragu Konu, članu Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, sa precrtanom Davidovom zvezdom

  • 25
Milos vucevic, grafit mrznje Printskrin: Youtube/Radio 021, Nikola Tomić

U Novom Sadu je na uglu Jovana Dučića i Bate Brkića, na fasadi jedne od stambenih zgrada osvanuo uvredljivi antisemitski grafit. Ovim povodom reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je osudio ovaj potez i pozvao na hitnu reakciju nadležnih, što je u toku dana i učinjeno te je grafit uklonjen. 

Na zgradi je bila napisana uvredljiva poruka upućena doktoru Predragu Konu, članu Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, sa precrtanom Davidovom zvezdom.

Grafit u Novom Sadu Grafit u Novom Sadu - Foto: Printscreen/Youtube/Radio 021

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, oštro je osudio ovaj potez pojedinca.

- Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me uznemio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena doktora Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice - rekao je Vučević.

On je naglasio da je ovo, ujedno, delo pojedinca ne tako inteligentnog.

 
 
 
View this post on Instagram
Као градоначелника Новог Сада, али првенствено као човека, дубоко ме је узнемирио увредљив графит антисемитског садржаја против једног од хероја нашег времена др Предрага Кона, и целе јеврејске заједнице. Сигуран сам да је то дело болесног појединца, који на овако сраман начин велича тоталитарни режим и холокауст, и то у нашем Новом Саду који је претрпео огромне жртве од стране фашиста и постао светионик толеранције и мирног суживота. Та љага ће под хитно бити опрана са новосадске фасаде. Али захтевам од надлежних органа да што пре установе ко је одговоран за овај вандализам. Апелујем и на целокупну јавност да осуди овакво понашање, да не дозволимо ни један такав атак на људско достојанство. Очекујем да будемо јединствени у томе, да бранимо и чувамо нашу Србију од фашизма. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #osuda #grafitiA post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

- Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma - zaključio je Vučević.

Posle apela gradonačelnika Novog Sada, nadležni su hitno reagovali i grafit je uklonjen. Deo fasade na stambenoj zgradi, na kojoj se grafit nalazio, danas je okrečen.

Prekrecen grafit Uklonjen grafit - Foto: Grad Novi Sad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    11. novembar 2020 | 13:28

    Dr Kon ima veliko srce .a ovi sto pisu na prevaspitavanje posto nemaju kucno vaspitanje.Poz dr Konu nasi heroji.Malo su oni saka jada.

  • nikolas

    11. novembar 2020 | 13:17

    SRAMOTA BRE !!!

  • Lxa

    11. novembar 2020 | 13:19

    U zatvor odmah, dugogodisnji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA