Još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Dve osobe za stolom, ugostitelji zatvaraju u 21 h

* Epidemiološka situacija nepovoljna * Najviše dve osobe za jednim stolom * Maske obavezne u zatvorenom prostoru

  • 1
bolnica, korona virus, koronavirus, Italija Foto: Tanjug/AP

Još jedna opština u Srbiji proglasila je vanrednu situaciju. Reč je o Inđiji u kojoj je do 14. novembra zabeleženo 80 zaraženih.

Tokom dana, navodi Sremska TV, očekivalo se još 15 slučajeva.

Povodom nepovoljne epidemiološke situacije krizni štab Opštine Inđija doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije. Prema poslednjim informacijama u Inđiji je 80 osoba zaraženo virusom kovid 19, a još oko 15 slučajeva očekuje se i tokom današnjeg dana.

Nove mere koje je štab doneo su da je dozvoljeno sedenje najviše dve osobe za jednim stolom u ugostiteljskim objektima, obavezno nošenje maske u bilo kojoj vrsti zatvorenog prostora, pogotovo gde postoji veća cirkulacija ljudi, rad ugostiteljskih objekata se ograničava do 21 sat, obavezna je redovna dezinfekcija ulaza i liftova od strane upravnika zgrada.

Prekjuče je, podsetimo, proglašena vanredna situacija u pet opština - Irig, Mali Zvornik, Paraćin, Ruma, Bogatić i Paraćin.

Video: Đerlek: U narednih sedam dana dalji skok obolelih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    15. novembar 2020 | 16:29

    U Kruševcu puni kafici. Razjurcaju se konobari kad im jave da je inspekcija u gradu i kao zavode red po dvoje a do tad po nekoliko njih uz sto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA