≫ 

Selo kod Loznice ima najbogatiju ulicu: U njoj živi 30 dece na samo 900 metara

Svoje bogatstvo ne mere novcem, kućom, ni njivama, već dečijim osmesima

  • 7
Najbogatija ulica u Loznici, deca Printskrin: RTS

Ulica Đorđa Ćurčije u selu Gornje Nedeljice kod Loznice poznata je i kao ulica u kojoj živi mladost. Na potezu od 900 metara nalaze se domaćinstva tri familije, Rosić, Kokanović i Šakić, koje zajedno imaju čak tridesetoro dece mlađe od osamnaest godina.

U četiri kuće familije Rosić, jedanaestoro dece, devet dečaka i dve devojčice. Biće ih, kažu, i više, kad se i ostali ukućani ožene.

- Imam petoro dece, četiri sina i jednu ćerku, bavimo se poljoprivredom, najstarije mi je dete 20 godina, najmlađe četiri godine, imamo veliko domaćinstvo -  kaže za RTS  Nebojša Rosić iz Gornjih Nedeljica.

- Ja imam dva brata, ali u ulici imam oko 30 drugara i drugarica, uvek smo zajedno, družimo se, radimo domaće zadatke zajedno, pomažemo, idemo zajedno u školu - objašnjava Nikolina.

Slaviša dodaje da se često šače na temu dece.

Pošto imamo troje, i preko troje svaka porodica ima, a imali smo jednog komšiju koji je imao dvoje dece, pa se nije uklapao u naše selo, pa smo ga odselili u grad - kaže Slaviša.

Desetak metara dalje niz ulicu, nalaze se Kokanovići, gde u pet porodica živi šesnaestoro dece.

- Mogu svim porodicima u Srbiji i svetu da poručim da je ovo najveće bogatstvo, i ono ne može da se kupi, i ne može da se proda - istiše Zlatko Kokanović.

- Nas desetero ide u školu, idemo zajedno, kada dođemo iz škole igramo se svi zajedno- navodi Ktarina.

Sva domaćinstva u ulici bave se poljoprivredom, obrađuju na desetine hektara zemlje i imaju farme goveda. Poznati su, kažu, i po slozi, jer su zajedno i kada se radi i kada se veseli.

- Kada su rođendani, pravimo torte, pravimo proslave, sva deca dolaze jedni kod drugih, na rođendane i to, zaista bude lepo -  ističe Ivana Šakić.

A najlepša slika je, kažu, upravo ona, gde su svi zajedno. Jer, svoje bogatstvo ne mere novcem, kućom, ni njivama, već dečijim osmesima.

Video: Sređan park u Skojevskom naselju: Sadržaji za sve generacije

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    17. novembar 2020 | 08:20

    NEKA VAS BOG CUVA !!! BRAVO DOBRI LJUDI !!!

  • Boban

    17. novembar 2020 | 09:33

    Naklon do poda. Divim vam se i srećan sam da ima takvih mesta u Srbiji. Treba mladi da se ugledaju na vas.

  • Ilija Cvorovic

    17. novembar 2020 | 08:51

    Ovakvim ljudima treba dati sve sto traze u svom selu ili za svoju porodicu, medjutim verujem da su to skromni ljudi, svaka cast i da ste svi zivi i zdravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA