Helena slavi 5. rođendan: Plakali smo nad sudbinom riđokose devojčice, a ona se danas široko smeje

Helena Gavran se u Parizu lečila od tumora mozga

  • 2
Helena Gavran

Foto: Instagram/gavran_no1

Sećate se malene Helene, devojčice duge, riđe kosice, plavih očiju i neodoljivog osmeha? Ispratili smo je prošle godine u Pariz, na lečenje tumora na mozgu, odakle se vratila početkom marta ove godine, baš kada je korona počela da "divlja". Ona danas slavi rođendan, puni pet godina.

Ona je trenutno u Parizu, na kontroli, javila nam se njena mama iz glavnog grada Francuske. Kako je rekla, zbog cele situacije sa koronom, sve ide sporije, tako da će morati malo duže da ostanu.

Ipak, najbitnije je da je Helena, prema rečima njene mame, super, da se odlično oseća.

- Nažalost, opet nam se potrefilo da rođendan proslavljamo ovde, sami, ali dobro, važno je da je ona sada dobro - rekla nam je Katarina Gavran.

Javnost u Srbiji pomno je pratila tok lečenja malene. Bili smo veseli kad i ona, đuskali uz "Mile voli disko" s njom, prošli sve bolne terapije, bili tužni kad je plakala zbog odsečene kikice kada je kosa počela da opada, uvek u mislima s njom kao da je naša rođena...

- Ponovo ću biti zlatokosa, porašće mi kosa - bile su tada reči hrabre devojčice. I zaista. Kosica raste, polako ali sigurno.

Kada je početkom marta rekla njena doktorka roditeljima, "ponašajte se kao da ovo nikada nije bilo", njihovoj sreći nije bilo kraja.

Helena je bila vesela riđokosa devojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća ćerkica u porodici.

U avgustu prošle godine joj je dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za oporavak dalo je lečenje u inostranstvu. Negde baš početkom novembra prošle godine, suma od pola miliona evra je prikupljena i Helena je otišla put Pariza.

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    17. novembar 2020 | 20:39

    Jedna divna vest na kraju teskog dana. Hvala Bogu da ima spasa i da je dete dobro. Neka je ziva i zdrava dugo godina, i da slavi rodjendane u sreci i veselju.. I neka svi bolesni ozdrave, da se nigde ne ponovi ni jedna bolest, ni jedno zlo. 🍀

  • toyo

    17. novembar 2020 | 20:34

    Sreco mala zelim ti od srca dati zivot donese puno, puno zdravlja ,srece i da te prate velike i male radosti u zivotu da zauvje zaboravis na rijec bol!💞💞💕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA