≫ 

Imamo dosta zaraženih lekara: "U borbu protiv kovida mogli bismo uključiti stomatologe i privatnike"

- Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a posle dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vreme - rekao je Milisavljević

  • 2
Zubar, pacijent, maske, zaštitna odela, hirurške rukavice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Procene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dve nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i lekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Milisavljević je ukazao da epidemija kovid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih lekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako rešiti problem nedostatka osoblja.

- Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i lekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu - rekao je Milisavljević za TV Pink.

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umereno teškom i teškom kliničkom slikom.

- Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a posle dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vreme - rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave proverene vakcine epidemiološke mere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

Video: U kovid ambulantama u Beogradu za 24 sata 5.340 pregleda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    19. novembar 2020 | 15:26

    Odakle,izkojeg podruma izvlace ove pametnjakovice.Cuj,napustice podao u inostranstvu i doci privremeni za 500 evra da rade u Srbiji.Lekari bez granica!

  • Mrka

    19. novembar 2020 | 19:24

    Mnogo više ima zaraženih tehničara i sestara, od lekara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA