Kada će pasti sneg u Srbiji, kakvo je vreme za vikend i do kraja novembra

U petak naoblačenje i zahlađenje sa kišom

  • 0
Dete jesen lišće vreme hladno vreme Foto: michael podger/Unsplash

Ovih dana nas sve interesuje kada će pasti prvi sneg. Kako navodi Đorđe Đurić, meteorolog, u nižim predelima neće biti snega, a neće ni pasti bar dok ne zakoračimo malo dublje u decembar.

A kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra? U petak u toku jutra u severnim i zapadnim, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Na jugu i istoku tokom većeg dela dana biće suvo.

Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperaura od -1°C na jugu do 6°C na severu i istoku Srbije, maksimalna dnevna od 7 do 10°C. U toku noći na severu Srbije prestanak padavina i razvedravanje.

U Beogradu u petak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, uz jak severni i severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 9°C, tokom dana u padu.

Vikend pred nama

U subotu na severu Srbije sunčano i veoma hladno. U ostalim predelima oblačno i još hladnije, ujutro sa kišom, susnežicom i snegom, dok se tokom dana očekuje smanjenje oblačnsti. Maksimalna temperaura od 2°C na jugu do 6°C na severu Srbije.

U Beogradu u nedelju ujutro magla i mraz, minimalna temperatura i do -5°C. Tokom dana sunčano i dalje hladno, maksimalna temperatura od 7 do 10°C.

Do kraja novembra

- U prvoj polovini sledeće sedmice sunčano i malo toplije, samo u ponedeljak prolazno povećanje oblačnosti. Maksimalna temperatura od 7 do 13°C. Dakle, do kraja novembra uglavnom suvo i prohladno, a poslednjih dana novembra uz temperature uobičajene za ovo doba godine. Onaj pravi sneg očekuje nas ne pre sredine decembra - navodi Đurić na svom Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA