Posle Petrovca na Mlavi i Kučeva i Požarevac proglasio vanrednu situaciju

Od početka epidemije do 23. novembra, na području grada registrovano je 995 obolelih

  • 0
Grad Požarevac

Foto: Wikimedia/Snežana Trifunović

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, proglasio je vanrednu situaciju na celom gradskom području, na preporuku Štaba za vanredne situacije.

- Vanredna situacija se proglašava zbog pogoršanja epidemiološke situacije, procene rizika i očekivanog daljeg širenja zarazne bolesti Kovid 19 i sprovođenja operativnih mera zaštite stanovništva – navedeno je u saopštenju za javnost gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, od početka epidemije do 23. novembra, na području grada registrovano je 995 obolelih. Požarevac je treća lokalna samouprava, od ukupno osam u Braničevskom okrugu, koja je proglasila vanrednu situaciju. Prethodne sedmice to su učinile opštine Petrovac na Mlavi i Kučevo.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA