≫ 

Preminula mati Ksenija iz Blagoveštenja Rudničkog: Imala korona virus, svi iz manastira pozitivni

Monahinja manastira Blagoveštenje upokojila se u 71. godini, u Kliničkom centru u Kragujevcu, posle borbe sa virusom kovid 19

  • 27
Manastir Blagoveštenje Rudničko Foto: eparhija-sumadijska.org.rs

Mati Ksenija (71), monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca, preminula je, a bila je pozitivna na korona virus, saznaje Telegraf.rs.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici jer su zaraženi korona virusom, svi iz manastira Blagoveštenje. Ipak, iz manastira za portal Telegraf.rs demantuju ove navode.

- Ne, to nije istina. Svi smo tu, samo je mati Ksenija umrla. Imala je korona virus, bila je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac - navode iz Blagoveštenja.

Kako dodaju, svi iz manastira radili su test na kovid 19 i svi su pozitivni.

- Tu smo svi, u manastiru. Manje više smo svi dobro. Testirani smo i svi smo pozitivni, ali smo uglavnom dobro. Nismo kritični - navode iz manastira ističući da su na društvenim mrežama počele da se pojavljuju nove dezinformacije.

Jedan od korisnika Fejsbuka naveo je, ispod objave da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici, da prenosi od duhovne dece oca Serafima obaveštenje.

- Mati Salafaila nije u bolnici kao ni otac Serafim. Mati Ksenija jeste, šećeraš je (ona se upokojila). Otac Mardarije je bio u bolnici, ali predloženo mu je da bude u manastiru u izolaciji jer ima blažu kliničku sliku - navodi se u komentaru.

Video: Vladika bački Irinej se oprostio od patrijarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сара

    24. novembar 2020 | 10:52

    Само се чувајте и немрдајте из манастира ...ЗЛА СУ ВРЕМЕНА

  • Ксенија

    24. novembar 2020 | 10:57

    Чувајте оца Серафима,мати Салатаилу и оца Мардарија то су духовници који нису веру продали за вечеру ...ЧУВАЈУ ВАС НЕБЕСКЕ СИЛЕ ,АРХАНГЕЛИ ,СЕРАФИМИ И ХЕРУВИМИ ...НАРОД ВАС ВОЛИ

  • Stub

    24. novembar 2020 | 15:26

    Ako ovako nastave,onom zadnjem ce morati reis klanjati dzenazu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA