≫ 

Situacija u Novom Pazaru je izuzetno ozbiljna: Broj hospitalizovanih skočio za 100% za samo 3 dana

Broj PCR pozitivnih povećao se u novembru za 300 odsto u odnosu na oktobar

  • 0
Novi PAZAR LEKARI bolnica

Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja ističe da je situacija u Novom Pazaru izuzetno ozbiljna, da je broj prvih pregleda u poslednja 2-3 dana skočio za više od 60 odsto, a broj hospitalizovanih pacijenata za 100 odsto, pa ih je trenutno u bolnici 70.

- Broj PCR pozitivnih povećao se u novembru za 300 odsto u odnosu na oktobar. U kućnoj izolaciji imamo 126 PCR pozitivnih pacijenta i 280 kontakata koje je Zavod za javno zdravlje svakodnevno prati, što je ukupno 400 njih u izolaciji. Oni mogu biti potencijalna bomba s obzirom na to da je kovid 19 nepredvidiv - kaže za Kurir Đerlek.

On dodaje da je Ministarstvo zdravlja tražilo i dogovorilo se sa menadžmentom Opšte bolnice u Novom Parazu da se otvori privremena bolnica u Novopazarskoj Banji i da su tu obezbedili 80 mesta.

- Međutim, tražili smo, u dogovoru sa Ministarstvom odbrane, od gradskog kriznog štaba i da se oformi privremena bolnica u sportskoj hali "Pendik". I do dana današnjeg nismo dobili objašnjenje od gradskog štaba zašto ta bolnica nije formirana s obzirom na to da smo u junu prošli pakao i da zbog svega ovoga napred navedenog može da nam se ponovi scenario iz juna. Zamolio bih krizni štab u Novom Parazu da shvati ozbiljno preporuku Ministarstva zdravlja i da u što kraćem roku obezbedi sve za otvaranje još jedne privremene kovid bonice u Novom Parazu - naglašava Đerlek.

On dodaje da se situacija pogoršava i u Sjenici i u Tutini, gde je drastično povećan broj prvih pregleda u ambulanta, pa bi "zamolio krizne štabove u tim opštinama da preduzmu sve što je u njihovoj moći i da se pooštri kontola sprovođenja protivepidemijskih mera"

- U Novom Pazaru imamo i 34 pacijenta iz Raše, gde poslednjih dve nedelje korona ide uzlaznom linijom i Ministarstvo zdravlja je stupilo u kontakt s predsednikom opštine i kriznim štabom da se preduzme sve mere kako bismo usporili virus u ovoj opštin - kaže Đerlek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA