Beba od 29 dana najmlađi pacijent sa majkom u crvenoj zoni ove bolnice: Otkrivamo u kakvom su stanju

Prošle nedelje iz kovid odeljenja pedijatrije otpušteno je dvoje dece od godinu dana i 11 godina, koja su imala upalu pluća

  • 3
Majka, beba, korona virus Foto-ilustracija: Pixabay

Beba stara 29 dana je najmlađi kovid pacijent u bolnici "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu. Dečak je hospitalizovan u crvenoj zoni pedijatrije u ovoj bolnici u četvrtak, 23. dana po rođenju zajedno sa majkom, koja se javila sa simptomima infekcije.

Oboje su stabilnog zdravstvenog stanja. Beba nema upalu pluća, a majka ima srednje tešku kliničku sliku.

- Majka se javila u kovid ambulantu dva dana nakon što je primetila simptome infekcije. Test je potvrdio da je kovid pozitivna, pa je testirano i novorođenče i tako utvrđeno da je i ono pozitivno. Njihovo zdravstveno stanje je dobro, bolest se ne komplikuje i verujemo u izlečenje. Beba nema upalu pluća, a u slučaju majke bolest je sa srednje teškom kliničkom slikom - rekao je direktor bolnice dr Slobodan Popović.

Beba i majka su jedini pacijenti u crvenoj kovid zoni.

Prošle nedelje iz kovid odeljenja pedijatrije otpušteno je dvoje dece od godinu dana i 11 godina, koja su imala upalu pluća.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA