Pogoršalo se stanje u aleksandrovačkom vrtiću "Naša radost": Čak 5 vaspitača zaraženo koronom

Loša je situacija i u školama, ali i bolnici

  • 2
Deca, vrtić, igra, maske, koronavirus Foto: Shutterstock

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Aleksandrovcu, kojom je predsedavao dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine i komandant štaba, rečno je da je epidemiološka situacija na teritoriji ove opštine izuzetno loša.

Samo juče u kovid ambulanti pregledano je 266 pacijenta i ambulanta koja redovno radi do 21 sat, radila je noćas do 01:30 časova.

- Ukupan broj zaraženih od početka pandemije iznosi 832 lica. U prvom i drugom talasu imali smo 302 dok u novom trećem talasu od 01. oktobra zaključno sa jučerašnjim danom imamo novih 530 pozitivnih na virus i čak 685 ljudi u izolaciji. Svakog dana u proseku imamo po 25 novozaraženih pacijenata - istakla je dr Veroslava Đorđević-Tomić, direktor Doma zdravlja.

Loša je situacija i u školama, u osnovnoj školi ,,Ivo Lola Ribar“ ukupno je 6 zaraženih, 5 iz redova zaposlenih i 1 učenik, dok je 40 lica u samoizolaciji. U Osnovnoj školi ,,Aca Aleksić“ ukupno je 10 pozitivnih, 3 učenika, 6 nastavnika i 1 domar, dok je u izolaciji ukupno 49 lica.

U Srednjoj školi ,,Sveti Trifun“ pozitivna su 3 profesora i 4 učenika dok je u izolaciji ili online nastavi ukupno 19 korisnika ove ustanove.

Situaciji je zabrinjavajuća i u Dečijoj usstanovi ,,Naša Radost“ gde su 5 vaspitača pozitivna na virus, 3 iz matične ustanove i dva vaspitača iz odeljenja na terenu. Vrtić ne pohađaju 4 gupe i to 3 iz mlađih i 1 pripremna grupa dok je 7 zaposlenih u izolaciji, 6 vaspitačica i jedna spremačica.

U Domu zdravlja ,,Dobrivoje Ger Popović“ 3 medicinske sestre su pozitivne, dok su 4 sestre u izolaciji, a 3 lekara su zbog drugih bolesti na bolovanju.

Štab za vanredne situacije još jednom apeluje na građane svih starosnih doba da se strogo pridržavaju propisanih pravila, da nose maske, drže distancu i izbegavaju okupljanja.

Takođe, stupaju na snagu nove mere Kriznog štaba Vlade republike Srbije, pa se pozivaju svi da iste maksimalno poštuju. – rečeno je na sednici štaba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ann

    24. novembar 2020 | 12:36

    Zasto stab nije odlucio da se ide na online, ko ce deci da drzi i online ako se svi nastavnici zaraze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA