Vučić o tužbama protiv direktora škola: Molim ih da nastave da poštuju mere

- Time čuvamo decu, ali pre svega njihove roditelje, deke i bake - ukazao je Vučić

  • 1
Dete, škola, maska, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Dok je večeras obilazio radove na izgradnji nove bolnice u Batajnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran tužbama protiv direktora škola zbog toga što insistiraju da učenici nose maske.

Podsetimo, policijski sindikat je tužio 300 direktora osnovnih i srednjih škola jer su tražili od učenika da nose maske. Kako kaže Vučić, bio je šokiran kada je video da je neko podneo tužbe protiv direktora koji poštuju propisane mere.

- Molim direktore da nastave da poštuju mere. Time čuvamo decu, ali pre svega njihove roditelje, deke i bake - ukazao je on.

On je naglasio da mu se sve to čini kao neslana šala i izrazio uverenje da će nadležni organi obaviti svoj posao.

- Slušali ste u pojedinim medijima danima "zatvarajte lokale, kafiće, restorane", a kada smo doneli odluku da se skrati radno vreme do 18 časova, tog dana su kao mečku vodali neke iz udruženja ugostitelja da objasne kakvi smo mi zlikovci i kako mrzimo ugostitelje. Međutim građani nisu ludi, već su mnogo pametniji i razumeju šta su radili - kazao je Vučić i poručio tim kritičarima da se “dogovore šta hoće”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica VA

    25. novembar 2020 | 01:06

    Ja nisam tuzila direktore Predsednice ali jedam Skolsku upravu i gradski krizni stab za koji mi u Skupštini grada rekoše da to u Valjevu ne postoji. Tuzila sam ih za ugrozavanje zdravlja maloletne dece i njihovih porodica iz razloga sto skole ne zatvaraju kada imamo veci broj obolele dece po skolama i radnika pa cak i po seoskim skolama. Odeljenja u kojim se pojave zarazeni radnici i deca ne idu u izolaciju vec nastave da radom kao da se nista nije desilo. Podneta krivicna prijava a danas cu se obratiti i medjunarodnim institucijama za prava dece. Broj zarazenih za Valjevo se laze krizni stab saopptava ispod 70 a svi valjevski portali danas objavili u naslovima da je rekordan broj od 161 zarazeni. Dali je to za vas u redu mozda i dali su i pod ovakvim okolnostima deca bezbedna i dali se neko zapita kako deca dolaze do skola ako su iste " bezbedne "? Ne mogu sletati iz kuce u njih vec javnim prevozom u kojem cirkulišu zarazeni. Karantin i izolaciju niko ne poštuje ni ti to bilo ko kontrolise. Molim vas preduzmite mere dok ne bude kasno !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA