≫ 

Direktori škola na sastanku sa Ružićem zbog krivičnih prijava: Traže da ih zaštiti

"Umesto da nas hvale jer smo sve odradili, mi doživljhavamo sramotu"

  • 6
dete, maska foto-ilustracija: pixabay.com

U Ministarstvu prosvete počeo je sastanak predstavnika Društva direktora škola Srbije sa ministrom Brankom Ružićem, gde razgovaraju kako da se reši problem direktora u Beogradu protiv kojih su pokrenute krivične prijave jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske.

Krivičnu prijavu podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Ðukić, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola.

Direktori škola zatražili su od ministra Ružića da ih zaštiti, jer su poštovali zakon i sve mere i instrukcije koje su dobili od Ministarstva prosvete i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Predsednik Društva direktora škola Srbije i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić kaže za Tanjug da su direktori škola umesto pohvala za dobro obavljen posao i sprovođenje protivepidemijskih mera, dobili krivične prijave.

On je najavio kontraprijeve protiv predsednika Sindikata zaposlenih u policiji.

- Pozive od policije za sada Zemun i Savski venac. Ja sam na Voždovcu moji nisu još dobili. Sada ćemo vidite da li će i dalje to se nastaviti. Naš je cilj da idemo na Krizni štab da reagujemo ili on (Ružić) kao naš ministar da reaguje. Dejstvovali smo i nećemo dozvoliti sramotu. Umesto da nas hvale jer smo sve odradili, mi doživljhavamo sramotu - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    25. novembar 2020 | 10:57

    Blok@ Kada budes dobio koronu, koga ces onda da podrzavas. Nemoj da mislis da si nedodirljiv i da tebi korona ne moze nista. Sta ako se razbolis od koga ces traziti pomoc?

  • Blok

    25. novembar 2020 | 10:41

    Podrška sindikatu policije. Samo još da se sete da podnesu krivične prijave protiv onih koji žele nasilno da vakcinišu ljude u Srbiji.

  • Tanja

    25. novembar 2020 | 10:52

    Da sve ste " odradili" i odrađujete! Nastavnici ko glineni golubovi ko oh za šta pa i pita. Samo izvršavju naredbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA