≫ 

Hitna nabavka vakcina protiv korone: Vučić i Brnabić sa predstavnicima Instituta Torlak i Batut

Hitna nabavka vakcina je jedina tema današnjeg sastanka sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Instituta za javno zdravlje Srbije Dr. Milan Jovanović Batut, Agencije za lekove i RFZO - navodi se u saopštenju

  • 62
Aleksandar Vucic Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovali su danas sastanku sa predstavnicima Instituta za viursologiju, vakcine i serume "Torlak", Instituta za javno zdravlje Srbije "Doktor Milan Jovanović Batut", Agencije za lekove i RFZO.

Na instagram nalogu predsednika Srbije je objavljeno da je jedina tema današnjeg sastanka hitna nabavka vakcina protiv virusa korona.

- Hitna nabavka vakcina je jedina tema današnjeg sastanka sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Instituta za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut, Agencije za lekove i RFZO - piše u objavi.

Podsetimo, predsednik je dan ranije izjavio da je "spas jedino u masovnom testiranju i vakcini".

Probaćemo da idemo na 25.000, 30.000 dnevno testiranih. Spas je u masovnom testiranju i vakcini. Mi ćemo se truditi da u narednih mesec dana obezbedimo prve doze. Razgovaramo sa svim zemljama, deo smo Kovaks industrije i, ako oni nabavljaju, ne pitamo koliko košta - kaže Vučić, dodajući da se ipak razgovara sa Kinezima, Rusima, Britancima... kao i da će "dati sve od sebe da se obezbedi milion doza.

"Prvi ću primiti vakcinu da dokažem da jeste sigurna"

Predsednik Srbije izjavio je da će prvi primiti vakcinu protiv korone kada stigne u Srbiju.

- Kada zloba, pakost i mržnja pobeđuju svaki razum... U svetu svega nekoliko zemalja pokušava da proizvede vakcinu, a onda neki pitaju gde je Vučićeva vakcina - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Video: Vučić o vakcini: Trudićemo da u narednih mesec dana obezbedimo prve doze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    25. novembar 2020 | 13:59

    Ne treba sumnjati da će Vučić učiniti sve što može da Srbija medju prvima dodje do vakcine protiv kovida.

  • BS

    25. novembar 2020 | 14:20

    čini mi se da je potrebna hitna reakcija države i da smo nakon ovog sastanka na dobrom putu !

  • Anna

    25. novembar 2020 | 13:52

    Vakcine što pre kod nas, pojedinci nemogu da se suzdrže od ne izlaska iako je dozvoljeno do 18 h, pa nije ni čudo što nam je ovakvo stanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA