Vanredno u još jednom gradu: Više od 1.200 aktivnih slučajeva, zdravstveni radnici na izmaku snaga

Bolnički kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika

  • 0
Grad Zrenjanin Foto: Wikimedia/Rockfang

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada Zrenjanina.

Ova odluka je usledila zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu. Prethodno je i na teritorijama opština Novi Bečej i Žitište (24. novembra) proglašena vanredna situacija.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je rekao da je ovakva odluka doneta s ciljem sprečavanja negativnih uticaja koje epidemija ima na zdravlje stanovništva i na zdravstveni sistem. Ovakva mera, istakao je, treba da doprinese da se stanje u našem gradu stabilizuje,

- Bolnički kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika. Sada ih je već preko stotinu obolelih. To dovodi ceo naš sistem borbe protiv virusa u problem. Od sutra se u Opštoj bolnici uvodi 80 novih kreveta, koji će malo smanjiti taj pritisak ali, ponavljam, zdravstveni radnici trpe veliki udar i pritisak. Zdravstvo neće moći da izdrži ukoliko se nastavi ovakav trend - upozorio je Salapura.

On je naveo da su mere zaštite poznate i ponovo je apelovao na sugrađane da konstantno primenjuju osnovne mere zaštite.

- Apelujem na sve nas, posebno na mlade koji stalno cirkulišu, da ovo shvate kao krajnje ozbiljnu situaciju, kako bismo u narednom periodu smanjili krivu rasta, sa sada već 1.258 aktivnih slučajeva - rekao je gradonačelnik posle sednice.

Kakvo je stanje u Opštoj bolnici u Zrenjaninu pokušali smo danas da saznamo iz ove zdravstvene ustanove, ali nam je rečeno da odgovore možemo da očekujemo u toku sutrašnjeg dana.

Video: Ako vam je stalo do njih, prekinite kontakte: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA