≫ 

Novi "korona rat"! Palma: I ja sam počeo da se plašim doktora na TV-u. Kon: Nisam toliko "strašan"

U Skupštini Srbije pre dve nedelje poslanici su izglasali Zakon o zaštiti stanovništa protiv zaraznih bolesti, kako bi državi omogućili da se što efikasnije izbori sa koronom

  • 23
Dragan Markovic Palma, Predrgag Kon Foto: Marko Jovanović, Tanjug/Dragan Kujundžić

Lider Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe te stranke Dragan Marković Palma, komentarišući u Skupštini Srbije trenutno stanje sa korona virusom pohvalio je rad lekara i medicinskih radnika, ali je istakao da bi "lekari trebalo manje da pričaju o tom virusu na televiziji kako ne bi plašili građane". Nakon toga, odgovorio mu je na Fejsbuku član Kriznog štaba.

- Kada je u pitanju kovid, želim da pohvalim i taj predlog zakona, jer zdravlje svakog čoveka i zdravlje nacije nema cenu. Ja želim da na početku da zamolim lekare... Doktor Kon, svaka mu čast... Kad god upalim neki kanal - doktor Kon! Ej, ljudi, i ja sam počeo da se plašim od njega. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu.... Pričali su nam kad dođe leto proći će kovid zbog visoke temperature, pa ajde drugi talas, pa treći... izgleda da koronu više ne delimo na talase, ona je neprekidno prisutna u celom svetu... - rekao je Marković.

Na tu izjavu narodnog poslanika, stigao je i odgovor doktora Kona, koji se ubrzo oglasio na društvenim mrežama i poslao poruku Palmi.

Veliki pozdrav za gospodina Palmu! Nisam toliko "strašan" da bi me se plašio.Virus, međutim, zaslužuje respekt. Ma i njega se ne treba plašiti. Samo poštovati mere - napisao je on.

Podsetimo, u poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 7.579 osoba, a istovremeno, od posledica ove bolesti preminuo je 41 pacijent.

Testirana je 22.231 osoba.

Procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih (podaci za poslednjih 24 sata) iznosi 34,09 odsto.

Na respiratoru su 223 pacijenata.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, zuti grafikon U poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 7.579 osoba, a istovremeno, od posledica ove bolesti preminuo je 41 pacijent-Ilustracija: Nikola Jovanović

U Skupštini Srbije pre dve nedelje poslanici su izglasali Zakon o zaštiti stanovništa protiv zaraznih bolesti, kako bi državi omogućili da se što efikasnije izbori sa koronom.

Izmene predviđaju brže i efikasnije kažnjavanje zbog nepoštovanja epidemioloških mera, obavezan kućni karantin i kućnu izolaciju, mere lične zaštite.

Video: Palma: Korona ušla u Parlament, zaražena dva poslanika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodina

    26. novembar 2020 | 10:51

    U ovom slucaju, sigurna podrska Palmi...

  • Рус

    26. novembar 2020 | 10:15

    Ima da budu veći redovi za vakcinaciju nego nekada što je bilo za benzin, hleb i mleko. A doca samo još više podgreva situaciju..

  • Johan

    26. novembar 2020 | 10:32

    Pa upravu je Palma nas tv je postao kao slika Kon ,Darija i Aleksandar i samo se smenjuju nemogu ni da ga gledam vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA