≫ 

Dan nakon što je Krizni štab odličio da nema zatvaranja vrtića, katanac stavljen na 1 u Svilajncu

Prethodno je za Telegraf.rs potvrđeno da su zatvorena 4 vrtića u Jagodini

  • 0
Traženi su i komercijalisti, menadžeri, vaspitači predškolske dece Foto: Shutterstock

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac, a na osnovu najnovijih izveštaja i preporučenih mera Zavoda za javno zdravlje iz Ćuprije, doneta je odluka da se Predškolska ustanova “Dečija radost” zatvori na 14 dana, počevši od 26.11.2020. godine. Odluka je doneta na osnovu podataka o povećanom broju obolelih zaposlenih i onih u kućnoj izolaciji i na osnovu preporuke struke.

U saopštenju vrtića piše:

- Naredbom Zamenika komadanta kriznog štaba za vanredne situacije Opštine Svilajnac, a na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Ćuprija "Pomoravlje" u Ćupriji, doneta je naredba o prestanku rada Predškolske ustanove "Dečija radost" Svilajnac u trajanju od 14 dana počev od 26.11.2020. do 09.12. 2020. godine.

Ova odluka doneta je samo dan nakon što je Krizni štab održao sednicu na kojoj je odlučeno da neće biti zatvaranja vrtića.

Podsećamo, kako je za Telegraf.rs potvrđeno u sredu četiri vrtića su zatvorena, a 42 radnika je zaraženo korona virusom u Jagodini. Srećom, nema slučajeva infekcije među decom.

Kako nas je obavestla direktorka Predškolske ustanove "Pionir" Violeta Nikolić, četiri obdaništa trenutno su pod ključem.

- PU "Pionir" broji 320 radnika, sedam objekata u gradu i još 27 podružnih odeljenja pri seoskim školama. Zbog trenutne situacije i epidemije zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu - objekat „Sunce“ i objekat „Pivarac“,  dok je objekat „Bambi“ bio u jednom periodu zatvoren, ali je počeo sa radom prošle nedelje - kazala je direktorka.

Kako navodi, od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena korona virusom.

- To su radnici u svim kategorijama, ali nažalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju „borbe“ protiv ove bolesti i oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom.

Video: Da li će se zatvarati škole i vrtići zbog korona virusa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA