≫ 

Proglašena vanredna situacija u Novom Sadu zbog pogoršanja stanja: Stare mere na snazi

Kritično je u celoj Vojvodini

  • 0
Klinički centar Vojvodine, završena rekonstrukcija

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Novom Sadu danas je proglašena vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije nastale širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid19, a odluka je doneta na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u cilju sprovođenja operativnih mera zaštite bezbednosti života i zdravlja stanovništva na teritoriji Grada.

Odluka o proglašenju vanredne situacije predstavlja instrument kojim Grad stvara uslove za stavljanje na raspolaganje svih resursa na teritoriji grada u potrebnom kapacitetu. Radi se o integrisanom obliku organizovanja i upravljanja subjektima sistema, a u cilju podrške sprovođenja operativnih mera na suzbijanju širenja i posledica zarazne bolesti Kovid19.

- Do sada donete Naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije ostaju na snazi, te apelujemo na građane da se pridržavaju donetih mera, jer jedino tako možemo sačuvati zdravlje - piše u saopštenju.

Cela Vojvodina kritično

 

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

- U svim opštinama Vojvodine i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu i Sremskoj Mitrovici - navodi ova zdravstvena ustanova.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

- Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema - kažu u Institutu.

Podsetimo da je i juče u Novom Sadu oboren rekord kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata - u kovid bolnicama se leči njih 458. U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovano je 335 pаciјenata, od kojih je 23 na repisatorima.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 28 оbоlеlih оd korone, do se u Institutu za plućne bolesti nalazi 95 pacijenata.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA