≫ 

Najteža noć za Suboticu do sada: Od korona virusa za 24 sata preminula 4 pacijenta

U subotičkoj bolnici na lečenju od kovida 19 je 101 pacijent, a 14 je na mehaničkoj ventilaciji

  • 0
Opšta bolnica Subotica

Foto: bolnicasubotica.com

Na bolničkom lečenju u kovid delu Opšte bolnice u Subotici trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, u kovid jedinici intenzivnog lečenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posledica korona virusa u poslednja 24 časa preminulo je četvoro ljudi, piše Subotica.com.

Tim povodom gradonačelnik Subotice je apelovao na sugrađane da budu odgovorni i da poštuju preporučene epidemiološke mere.

I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Preminulo je, na našu veliku žalost, četvoro naših sugrađana. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa korona virusom - zaključuje Bakić.

U subotičkoj bolnici na lečenju od kovida 19 je 101 pacijent, a 14 je na mehaničkoj ventilaciji.

Gradski štab za vanredne situacije je zbog sve većeg broja obolelih od koronavirusa juče proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada Subotice.

Video: Pelemiš: Pacijente koji su pred izlečenjem šaljemo u druge gradove, tokom dana detaljne vizite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA