≫ 

Majka se porodila i ostavila bebu kod traktora, otac je dao lekarima, a sad može da im bude vraćena

Po nalogu tužilaštva policija je protiv oca T.D.(49) iz Klenja podnela prijavu za krivično delo promena porodičnog stanja, a protiv majke T.D. (46) za kršenje porodičnih obaveze

  • 16
Majka ostavila bebu, šta majku natera da ostavi bebu, ostavljena beba

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Beba iz Klenja, kod Bogatića, koju su roditelji sredinom jula ostavili kod traktora na dvorištu, a onda je otac predao lekarima u ovdašnjem Domu zdravlja sa pričom kako je slučajno pronašao napušteno i ostavljeno novorođenče, uskoro bi mogla da bude vraćena porodici.

Kako Telegraf.rs saznaje, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu još nije okončana istraga u ovom nesvakidašnjem slučaju.

Podsetimo, otac se sa bebom koju je, navodno, pronašao ostavljenu u svom dvorištu, ranom zorom pojavio u Domu zdravlja u Bogatiću.

- To se dogodilo u petak, a već u nedelju policija je razrešila enigmu. Ispostavilo se da se majka tog jutra sama porodila u žbunju pored kuće, makazama odsekla pupčanik i ostavila dete, a otac navodno o tome nije ništa znao pa je predao dete lekarima. Po nalogu tužilaštva policija je protiv oca T.D.(49) podnela prijavu za krivično delo promena porodičnog stanja, a protiv majke T.D. (46) za kršenje porodičnih obaveze - navodi naš izvor iz istrage.

Roditelji su kratko vreme proveli u pritvoru i pušteni da se brane sa slobode, a bebu su socijalni radnici iz bolnice u Loznici, gde je hospitalizovana, odveli pravo u hraniteljsku porodicu.

Dok tužilaštvo privodi kraju prikupljanje dokaza u postupku protiv roditelja, njima je, uz posredstvo Centra za socijalni rad do sada nekoliko puta omogućeno da na kratko budu sa svojim sinom.

- Roditelji nisu lišeni roditeljskog prava i imaju pravo da viđaju dete. Pošto u Centru za socijalni rad ne postoje uslovi da se susret roditelja sa detetom organizuje u njihovim prostorijama, bebu su na određeno vreme od pola sata do sata viđali kod svoje kuće. U takvim situacijama je obavezno prisustvo hranitelja i socijalnog radnika - saznaje Telegraf.rs.

Svrha takozvanog "viđanja u kontrolisanim uslovima" je, objašnjavaju socijalni radnici, da se procene kapaciteti roditelja, njihove emocije, da li prihvataju ili ne prihvataju dete.

- Oni već imaju odraslu decu i žele da se beba vrati u porodicu i da ga oni odgajaju. To bi moglo da se dogodi, ali tek kada tužilaštvo završi istragu. Ako roditelji ne bi bili optuženi za krivična dela za koja su u ovom tenutku okrivljeni, ne bi trebalo da bude nikakvih smetnji oko pokretanja postupka da se dete vrati u biološku porodicu. Ni jednom detetu nije nigde lepše nego kod svoje kuće - objasnili socijalni radnici.

Dobro upućen izvor Telegrafa.rs otkrio je da roditelji pokušavaju da se nagode sa tužilaštvom.

- U tom slučaju se ne bi radilo veštačenje majke koja je, medicinski, u momentu izvršenja dela, posle porođaja mogla da bude u neuračunljivom stanju. To bi skratilo postupak i pošto majka prihvata svoje dete i želi da bude sa njim, ako organi gonjenja prihvate predlog za nagodbu, dete bi vrlo brzo moglo da se vrati kući - otkrio je naš izvor.

Video: Čudo pomoglo ovoj dušici: Prolaznici čuli plač pa iz odvodnog kanala izvukli novorođenče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klenjanka

    27. novembar 2020 | 15:06

    Zivim u Klenju i poznajem porodicu o kojoj je rec. Tankog su materijalnog stanja, nezaposleni, bave se poljoprivredom, majka povremeno radi za nadnicu, a otac je uvek lepo obucen, namirisan i besposlen. Imaju udatu kcerku i jedno dete u osnovnoj skoli, a sve ih izdrzava i brine se o kuci i zemlji neozenjeni sin, mlad decko koji je vredan, za razliku od oca porodice. Otac ne voli da radi, ali nije problematican. Verujem, a to je i misljenje svih koji su upuceni, da je zena verovala da je u menopauzi i da se nije cuvala, a kada je otkrila da je trudna, bilo je kasno za prekid trudnoce. Pretpostavljam da se nije usudila da sinu koji ih izdrzava i bori se da nesto stekne (skoro je kupio pola hektara) i da se ozeni, prizna da ce dobiti brata sa kojim ne samo da treba da deli tanko imanje, vec i da ga izdrzava, umesto da zasnuje svoju porodicu, sto ce sada biti jos teze. Sad sta je, tu je, verujem da je i stariji sin sokiran njihovim postupkom i da nece biti problema da se beba vrati u svoju porodicu. Majka je ili bila pod pritiskom muza, ili se plasila reakcije i osude starijeg sina (ne pravdam je!), samo ona zna kako se osecala. Nije bila neko ko zanemaruje svoju decu, pa verujem da je grize savest i da nema opasnosti da se i ovo cetvrto dete vrati u porodicu.

  • Komsinica Cica

    27. novembar 2020 | 14:18

    Pa kad su tako mogli uraditi tek rodjenoj, nejakoj bebi, sta to dete moze ocekivati u buducnosti od njih, kakav odgoj i ljubav.!!??

  • Zvele

    27. novembar 2020 | 15:57

    Bože, bože kakvih sve monstruma ima , pa to malo stvorenje je poslednje htelo da dođe na svet.Ma to su za mene neuračunljive osobe, i kerovi ne ostavljaju štenad aman bre......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA