Ne prekida se crni niz u Čačku, i danas preminulo 5 osoba od korone: Jedna stvar uliva nadu

U intenzivnoj nezi nalazi se 17 pacijenata, devet je intubirano, sedam se nalazi na neinvazivnoj ventilaciji

  • 3
Opšta bolnica, Čačak Opšta bolnica Čačak / Foto: Rina.rs

U Opštoj bolnici Čačak tokom jučerašnjeg dana preminulo je pet osoba, podaci su Radnog tima za širenje virusa korona, a radi se osobama rođenim između 1947. do 1958. godine.

Inače, broj pregleda i broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje je u padu, ispričao je Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima i ocenio da ako se taj trend nastavi naredna dva do tri dana, to će mnogo značiti za rasterećenje kapaciteta čačanske bolnice koji su prenapregnuti.

- U Čačku je u toku jučerašnjeg dana izolovano 168 pozitivnih, u Domu zdravlja broj onih koji su se javili na preglede sa 551 i 549 pao je na 485, što je i dalje ogromna cifra, ali je i pomak naniže i to značajan, preko 10 odsto - kazao je Luković.

U čačanskoj bolnici obavljeno je 217 pregleda, od toga 133 prvih, a hospitalizovano je 189 pacijenata.

U intenzivnoj nezi nalazi se 17 pacijenata, devet je intubirano, sedam se nalazi na neinvazivnoj ventilaciji, prenosi Glas zapadne Srbije.

U Plavoj hali se trenutno nalazi 17 pacijenata, a trenutno je 24 lekara i 75 medicinskih sestara i tehničara pozitivno na virus korona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    27. novembar 2020 | 13:57

    Pa kako, nijedan politicar iz vlasti, nije oboleo a ni umro od korone????? Izgleda korona ne ide SNS, vlast, napada samo narod 🤔🤔🤔🤔🤔

  • Aleksandar

    27. novembar 2020 | 23:54

    Generacijo nedajte se. Kod vas je jak imunitet. Zelim brz oporavak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA