≫ 

Dr Kon o Crnom petku i 57 mrtvih: Nemam dobre reči, onaj ko je to organizovao, direktno je odgovoran

- Nije mi jasno kako je to danas trenutno najznačajnije, kad je danas 57 umrlih, kako bi se to moglo opravdati, možete samo preporučivati - rekao je epidemiolog

  • 48

Dok s jedne strane za prethodna 24 sata u Srbiji ima 57 preminulih, s druge strane vidimo slike mušterija koje se tiskaju ispred prodavnica u želji da kupe robu na popustu, pošto trgovci danima unazad najavljuju "crni petak". Na pitanje na današnjoj konferenciji za novinare da li nam je trebao "crni petak", dr Predrag Kon, epidemiolog, kaže da na tu temu nema dobre reči.

- Nemam nikakve dobre reči, teško da možete da izdvojite neku meru i da zabranite "crni petak" kad imate već propisane mere, onaj ko je organizovao "crni petak2, direktno je odgovoran, ako se poštuju mere i to funkcioniše, ali ako se stvaraju gužve, odgovornost se prenosi na one koji su to organizovali - rekao je dr Kon.

- Nije mi jasno kako je to danas trenutno najznačajnije, kad je danas 57 umrlih, kako bi se to moglo opravdati, možete samo preporučivati - rekao je epidemiolog.

Za poslednja 24 sata pozitivno još 7.780 osoba

U poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 7.780 osoba, a istovremeno, od posledica ove bolesti preminulo je 57 pacijenata.

Testirane su 22.404 osobe, od čega je pozitivno 34,73 odsto. Na respiratoru je 245 pacijenata.

Video: U Srbiji od korone preminulo još 57 pacijenata, novozaraženih 7.780

Video: Redovi i redovi: Puni tržni centri u Beogradu za Crni petak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragutin_topavlovic

    27. novembar 2020 | 16:13

    A ko ce da bude odgovoran za koncert u kombank areni?

  • Vlada

    27. novembar 2020 | 15:51

    A to sto su crni petak reklamirali u dnevniku 2 na rts.? I sada su krivi samo organizarori.

  • D

    27. novembar 2020 | 15:56

    Ljudi su bombardovani reklamama,ponudama,crnim petkom,trznim centrom,a cudite se sto idu u kupovinu. Zasto su dozvoljene reklame i otvaranja u ovoj situaciji? To je logicnije pitanje,a ne zasto idu u kupovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA