≫ 

Heroj nacije, Jovan Simić, ponovo na delu

Da jedan student, momak iz kraja, može da učini čudo kome se divi cela nacija, svi u Srbiji i mogo dalje shvatili su još 2014. godine

  • 6
Jovan Simić

Foto: Uroš Višekruna

Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom. Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić. Čovek zbog koga je nacija ponovo dobila polet, primer da solidarnost i humanost u našem narodu i dalje postoje, ako ne isto onako intenzivno kao nekada, onda još jače.

Potreba da se pomogne, da se jedan život nastavi, probudila je dobrotu, dobrota ideju, a ideja strategiju toliko jaku da nije mogla da ne uspe. Jovan je pokrenuo aukciju svoje kolekcije originalnih fudbalskih dresova i za nekoliko dana sakupio tada nemerljivo vrednih 80.000 evra.

I sam ljubitelj sporta, znao je da postoje mnogi slični njemu, kod kojih će ljubav prema sportu pratiti i ogromna ljudskost. Priča o Jovanu Simiću i njegovom delu oduševila je medije, naciji vratila veru u ljude, Jovanu dodelila status heroja koji uliva poverenje i u kome se već vide ideje za dalje humanitarne događaje.

Nađa je otišla na neophodnu transplantaciju koštane srži, uspešno se oporavila i nastavila svoje školovanje. Jovan je produžio dalje kroz život u skladu sa svojim idejama. I ljubavi prema fudbalu.

Jovan Simić

Foto: Uroš Višekruna

On na sebe ne preuzima lake zadatke, i od njega se ne očekuju mala dostignuća. Sada želi da promeni pogled na srpski fudbal. I naravno, da pomogne.

Dete Miljakovca, Jovan ima misiju da novooformljeni fudbalski klub iz njegovog kraja postane nacionalni ponos. Želi da vidi lokalne fudbalske stadione prepune, da poput Engleza svi budu puni ljubavi i ponosa prema lokalnom klubu. Naravno, on je članu „beton lige“, Fudbalskom klubu Miljakovac, dao dodatni, viši zadatak.

Od ideje da marketinški plasira vest da čuveni Mesi razmatra ponudu da pređe u FK Miljakovac do prvih brendova koji su podržali ovu priču poput Jelen piva, Jovan je imao i jasan scenario: lokalna zajednica će se okupljati oko svog kluba, radovaće se i navijati, ali misleći na druge.

Uz sjajne igrače koji su pre izlaska na teren donirali sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Jovan Simić je već otpočeo prvo poglavlje svoje nove ljudske priče. Baš u trenutku kada su nam izrazito potrebne.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    1. decembar 2020 | 09:36

    Ima jos dobrih i humanih ljudi SVAKA ČAST👍👏👏👏

  • zdravka petrovic

    1. decembar 2020 | 10:07

    Od njega je i krenulo sve sa dresovima, zato danas svi to rade. sjajna ideja bravo

  • Cakana

    1. decembar 2020 | 12:51

    Cini dibro dobrim ce se vratiti ala vera ,samo tako nastavi u tebi je sva dobrota ovog sveta.Ljubite jedna mama sine ma ciji si nas si srpski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA