Vučić: Ne mogu oštro da osudim mlade, njima smo koronom uništili život

- Stariji su najsavesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a pre svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život - rekao je Vučić

  • 49
Frank Rister, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može oštro da osudi mlade ljude koji su juče išli u kupovinu po popustima, ali da će nam to svakako doneti dodatne probleme po pitanju broja zaraženih korona virusom, što ćemo videti u danima koji dolaze.

- Stariji su najsavesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a pre svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život - rekao je Vučić za Prvu tv upitan da prokomentariše kao i jučerašnji masovni odlazak u šoping povodom tzv. Crnog petka i upozorenja lekara da je zdravstveni sistem pred "pucanjem".

Kaže i da zato što su dočekali jedan dan da bi nešto imali ne može oštro da ih osuđuje.

- Ja se njima izvinjavam što smo njihovu sadašnjost tokom godinu dana gotovo uništili, ali molim sve ljude za odgovornost - poručio je Vučić i dodao, po pitanju epidemioloških mera u cilju očuvanja zdravstvenog sistema:

- Uradićemo ono što moramo da uradimo. Ako budemo morali da uvodimo teže mere uvodićemo ih - rekao je predsednik za tv Prva.

Povodom situacije u Nišu kaže da je stanje srećom nešto lakše nego u Beogradu i nekim drugim delovima Srbije.

Dodaje da se kriva u Beogradu nešto zaravnjuje i da će i otvaranjem novih kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu za 15, do 16 dana situacija biti olakšana.

On očekuje da će time da se pomogne i Nišu i kliničkom centru u tom gradu.

- To je ono što možemo da uradimo, a sve ostalo je na odgovornosti ljudi - zaključio je predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    29. novembar 2020 | 02:11

    Mladost ludost. Ne mogu mladi da razumemju neke stvari, ali oni su i najotporniji na virus.

  • Ivana

    28. novembar 2020 | 21:11

    Mladi moraju da se ponašaju odgovorno prema starijim i sebi, nikome niste uništili živote već sačuvali živote, oni koji su znali kako da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima, znali da se sačuvaju.

  • Goran

    28. novembar 2020 | 19:07

    Sta je ovim ljudima u glavi da u situaciji kada imamo ovoliko obolelih oni ne mogu da se suzdrze zbog nekog navodnog popusta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA