14 štićenica Doma za ometene u razvoju u Paraćinu ima koronu, zaražene i dve medicinske sestre

Zbog povišene temperature kod pet štićenica i dve sestre prisustvo virusa je evdentirano 24. novembra

  • 1
Opšta bolnica Paraćin

Foto: obparacin.rs

Od 84 štićenice Doma za decu i osobe ometene u razvoju u Izvoru kod Paraćina 14 ih je pozitivno, kao i dve medicinske sestre, koje su sada u kućnoj izolaciji, saopštila je informativna služba Opštine Paraćin.

Zbog povišene temperature kod pet štićenica i dve sestre prisustvo virusa je evdentirano 24. novembra, primenom brzih antigenskih testova, međutim monahinje koje rade u domu su odbile testiranje.

Najveći problem je nedostatak kadrova, kako navodi Opština Paraćin, lekara i medicinskih sestara.

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin u subotu uveče je formirao Stručno operativni tim za zaštitu od zaraznih bolesti u čijem su sastavu predstavnici paraćinske Opšte bolnice, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i opštine Paraćin, u cilju preduzimanja daljih mera na suzbijanju epidemije KOVID-a 19, na području opštine Paraćin i domskom odeljenju u Izvoru.

Od nedelje lekar i 4 medicinske sestre u Domu

 

Zbog porasta broja pozitivnih na KOVID-19, među štićenicama ovog Doma, kao i među zaposlenim medicinskim radnicima u samom Domu, po nalogu Štaba za vanredne situacije, paraćinski Dom zdravlja će uputiti jednog lekara i četiri medicinske sestre koje će, od nedelje, 29. novembra, pružati svu potrebnu zdravstvenu zaštitu štićenicama domskog odeljenja u Izvoru, koje spadaju u rizičnu grupu.

O svim preduzetim merama, Štab za vanredne situacije opštine Paraćin obavestiće Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo zdravlja.

Hospitalizovano 65 pacijenata

 

Na Kovid odeljenju paraćinske Opšte bolnice povećan je broj ležajeva i prema podacima od petka u 9 sati, hospitalizovano je 65 pacijenata. Bolnica je dobila još dva respiratora, pet infuzionih pumpi i pet protokomera, a manjak kiseoničkih mesta nadoknađuje se pojedinačnim kiseoničkim bocama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gedza

    29. novembar 2020 | 12:30

    ko im kriv sto idu po klubovima i kaficima... a ne, cekaj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA