≫ 

Vučić: Predstoji nam jedna od najtežih sedmica

Predsednik se u Kruševac uputio nakon razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na novoj kovid bolnici u Kruševcu, koja bi trebalo da bude završena do 15. decembra, a sa njim su bili i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurević, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i odbrane Nebojša Stefanović.

Posle obilaska predsednik je rekao da je izvesno da će radovi ubrzano teći i da se nada da će bolnica biti otvorena na vreme.

- Što se Batajnice tiče, tu će već za koji dan biti prijem prvih pacijenata, a nadamo se da će i ovde radnici uspeti da završe sve u predviđenom roku - rekao je on i dodao da je to prioritet države.

Rekao je da je video nove brojeve, što se tiče zaraženih i umrlih od korona virusa i da nam predstoji najteža sedmica.

- Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava - izjavio je predsednik Srbije.

- Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo - dodao je Vučić.

O napadima na članove Kriznog štaba

On se osvrnuo na napade dela javnosti na članove Kriznog štaba i rekao da napadi dolaze od onih koji su svojevremeno pozivali narod da izlazi na ulice, u vreme kada je broj zaraženih bio u porastu.

- Ti ljudi su zadužili svoju zemlju, ogromnim radom i trudom - dodao je on.

Bolnica za obolele od kovida iz Kruševca, Trstenika i drugih gradova

Izgradnja bolnice u kasarni "Rasina" počela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagaće sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

Imaće 150 kreveta intenzivne nege i 350 za poluintenzivnu negu. Tu će se lečiti ne samo obleli od kovida iz Kruševca, već i iz Trstenika i drugih gradova u tom delu Srbije.

U Kruševac posle sastanka sa Brnabićevom i Selakovićem

On  se u Kruševac uputio nakon razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

- Na putu za Kruševac! Posle sastanka sa Anom i Nikolom, vraćamo se borbi protiv kovida. Za 20 dana završavamo i bolnicu u Kruševcu - navedeno je u objavi na zvaničnom Instagram nalogu.

Prošle nedelje, obišao je radove na izgradnji kovid bolnice u Batajnici, koja bi trebalo 1. decembra da bude otvorena i dan kasnije primi prve pacijente.

Uu novoj kovid bolnici u Batajnici će raditi 1. 500 medicinskih radnika, a u Kruševcu 900. U Batajnici, pošto bolnica ima jedinice poluintezivne i intezivne nege, biće lečeni pacijenti sa teškom ili srednje teškom kliničkom slikom, ali i onih sa lakšom slikom, ako ne bude bilo mesta negde drugde da se smeste.

Video: Ovako izgledaju radovi na bolnici u Batajnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lek Galenika

    30. novembar 2020 | 07:57

    Pomozimo Srbiji budimo bar malo disciplinovani.Ako ne budemo odgovorni drzava mora primeniti ne bas popularne mere a opet za nase dobro.

  • Dragica

    30. novembar 2020 | 08:11

    Treba pametno proceniti situaciju. Doneti mere koje neće ugroziti BDP a ni zdravlje građana. Težak zadatak.

  • lovac

    29. novembar 2020 | 20:29

    Novoizgradjena bolnica u Krusevcu dodatno ce rasteretiti preoptereceni zdravstveni sistem i pojacati kvalitet pruzenih zdravstvenih usluga. Drzava nastavlja sa ulaganjima u zdravstvo jer je to u ovom momentu najpotrtebnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA