≫ 

U ovom srpskom gradu vrtići i niži razredi od sutra prelaze na rad od kuće, broj zaraženih ne miruje

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i polaznici vrtića od 1. do 20. decembra preći će na onlajn program

  • 0
Vlasotince

Foto: Wikimedia/Vl

Na predlog Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu, Školska uprava Leskovac odobrila je rad od kuće za učenike nižih razreda osnovnih škola i polaznike Predškolske ustanove "Milka Dimanić" na teritoriji opštine Vlasotince. To znači da će učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i polaznici vrtića od 1. do 20. decembra preći na onlajn program.

Razlog je i dalje veliki broj zaraženih na teritoriji opštine koji se ne smanjuje, iako je vanredna situacija na snazi već 18 dana.

- Ako ne svedemo kontakte na one koji su zaista neophodni, brojke će i dalje da rastu. Apelujem na građane da poštuju mere i da svi zajedno doprinesemo smirivanju situacije - kaže komandant štaba i predsednik opštine Bratislav Petrović, prenosi Jugmedia.

U poslednja 24 sata vlasotinački Dom zdravlja beleži 43 nova slučaja pozitivnih pacijenata – pokazuje zbir rezultata PCR i antigenskih tetsova.

U 15-ak slučajeva, u poslednjih mesec dana, dogodilo se da test bude pozitivan i nakon dve nedelje od prvog nalaza, iako pacijenti  u međuvremenu koriste terapiju i osećaju poboljšanje opšteg stanja, konstatuju lekari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA