≫ 

Otkrivamo šta se zapravo desilo u Vranju kada je pacijent preminuo u kovid ambulanti

Pacijent nije preminuo čekajući pregled

  • 9
Zdravstveni centar vranje, kovid Foto S.Tasić, Shutterstock

U kovid ambulanti u Antituberkuloznom dispanzeru u Vranju jutros je preminuo jedan pacijent (66), a iako je do javnosti stigla informacija da je do smrti došlo dok je čekao na pregled, kako Telegraf.rs saznaje, sve se izdešavalo pošto je on pregledan. 

Prema našim saznanjima, pacijent je težak hronični bolesnik, imao je ozbiljne komorbiditete. Kako navode naši izvori, reč je o onkološkom pacijentu sa brojnim metastazama.

On je primljen u kovid ambulantu, pregledan, urađen mu je antigenski test.

Kako je saopšteno iz Zdravstvenog centra Vranje, pacijent (66) je u ATD kovid ambulantu Doma zdravlja Vranje danas u ranim jutarnjim časovima primljen u lošem opštem stanju, u pratnji sina.

- Dežurna ekipa je odmah reagovala, pregledom su indikovane i preuzete sve potrebne, neophodne dijagnostičke procedure u najkrećem mogućem roku. I pored pruženih zdravstvenih usluga u skladu sa njegovim opštim zdravstvenim stanjem i uloženog napora medicinskog osoblja, pacijent je preminuo u prostorijama ATD kovid ambulante, Doma zdravlja Vranje, u 8:55 časova - navodi se u saopštenju Bolnice.

Porodici preminulog menadžment Zdravstvenog centra Vranje izjavljuje najdublje saučešće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. decembar 2020 | 13:58

    Da da, kako da ne. Neki neće prstom da mrdnu. zvao sam hitnu da dođu po dedu koji je nepokretan jer je gubio svest i imao visoku temperaturu, rekli su mi da ga ja dovedem jer oni ne izlaze sanitetom ako neko ima temperaruru. Opet sa druge strane kad sam ga doveo doktorice se ubiše od posla, trče na sve strane. Mislim da je generalno loša organizacija samo. Neki laduju a drugi se polomiše. Svaka čast ovima koji više nego marljivo rade svoj posao.

  • Dušica

    2. decembar 2020 | 14:27

    Na zalost došli smo u situaciju da nam pacijenti umiru zbog korone a ne od nje iz razloga ne pruzanja adekvatne pomoci zbog pandemije. Vise se ne zna ni ko pije ni ko placa ni gde se lece ljudi od kovida a gde ostali.

  • ivan s

    2. decembar 2020 | 12:27

    Pa to je još gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA