100 godina Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Vučević: Zaposleni sada na najtežem ispitu

Institut za javno zdravlje Vojvodine ima više od 250 zaposlenih, od kojih je 21 doktor nauka, 11 magistara nauka, 44 specijaliste preventivnih grana medicine, 25 zdravstvenih saradnika i nemedicinskih radnika visoke stručne spreme i užih specijalnosti

  • 0
Miloš Vučević Foto: Nikola Tomić

Povodom stogodišnjice postojanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oglasio se putem svog Instagram profila i istakao da su zaposleni na ovom institutu vrhunski stručnjaci, koji su poslednjih meseci bačeni na najveći ispit od postojanja ove institucije.

- Stalna bakteriološka stanica u Novom Sadu osnovana je 1920. godine, što je zapravo i početak rada današnjeg Instituta, a osnivanjem Medicinskog fakulteta 1960, postao je nastavna baza toj ustanovi - istakao je Vučević.

- Institut za javno zdravlje Vojvodine ima više od 250 zaposlenih, od kojih je 21 doktor nauka, 11 magistara nauka, 44 specijaliste preventivnih grana medicine, 25 zdravstvenih saradnika i nemedicinskih radnika visoke stručne spreme i užih specijalnosti, koji zajedno sa ostalim zaposlenima između ostalog doprinose unapređenju javnog zdravlja - zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA