≫ 

Danas suvo i toplije u većini krajeva, ali košava nastavlja da duva

Najniža temperatura od 0 do 7 stepeni, a najviša od 8 do 13, samo će u Timočkoj krajini biti hladnije, oko 3 stepena

  • 0
BEOGRAD KISA ULICE, vremenska prognoza nevreme, hladno vreme

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U većem delu Srbije danas će biti suvo i još malo toplije, sa maksimalnom temperaturom od 8 do 13 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, a od sredine dana više sunčanih intervala, samo će se na istoku i jugoistoku Srbije zadržati oblačno, ponegde sa slabom kišom.

U Timočkoj Krajini hladnije uz mogućnost provejavanja slabog snega. Vetar umeren i jak, u košavskom području ponegde i olujni, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 0 do 7 stepeni, a najviša od 8 do 13, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 3 stepena.

U Beogradu suvo, malo toplije i vetrovito. Ujutro umereno oblačno, a u toku dana postepeno razvedravanje.

Duvaće košava, jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko 3, a najviša oko 10 stepeni.

Najava RHMZ

Printskrin:hidmet.gov.rs

U prvoj dekadi decembra u većem delu Srbije temperatura će biti iznad prosečnih vrednosti (sa izuzetkom Timočke Krajine, gde će biti hladnije), u košavskom području i na planinama duvaće jak jugoistočni vetar, a prolazna naoblačenja s kišom očekuju se u dva navrata: prvo će u noći između nedelje i ponedeljka zahvatiti zapadne krajeve Srbije, a zatim će se u ponedeljak tokom dana izmeštati dalje na istok, a drugo se očekuje sredinom naredne sedmice (u sredu i četvrtak).

U Timočkoj Krajini padavine se očekuju u toku celog perioda - do kraja sedmice u vidu slabe kiše ili rosulje, a više padavina biće u prvoj polovini naredne nedelje kada će usled pada temperature kiša preći u vlažan sneg, koji lokalno u višim delovima može biti i obilniji.

Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata sa najčešćim vrednostima od 24 do 28 m/s (85 - 100 km/h).

Video: Da li vam ovih dana nedostaje košava? Beogradski vetar čisti vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA